Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές κατά ΥΠΕΘΟ για ιδιωτικοποίηση ΕΧΑΕ

Κατά του ΥΠΕΘΟ βάλει με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή εργαζομένων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ΕΧΑΕ σε ανακοίνωσή της. Ζητάει να σταματήσουν οι απολύσεις και υπαινίσσεται άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους εργαζομένους στο Χ.Α.

Βολές κατά ΥΠΕΘΟ για ιδιωτικοποίηση ΕΧΑΕ
Κατά του ΥΠΕΘΟ βάλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ΕΧΑΕ.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πάνω από 60 εργαζόμενοι στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (ΚΑΑ) έχουν απολυθεί τον τελευταίο χρόνο ”με τις ευλογίες” του ΥΠΕΘΟ, στην προσπάθεια της διοίκησης της ΕΧΑΕ να καταστήσει ελκυστικό το αποτέλεσμα των θυγατρικών τους στους νέους ιδιοκτήτες της.

”Την ίδια στιγμή”, όπως αναφέρει η συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων του ΚΑΑ, ”τα σενάρια αναδιοργάνωσης της ΕΧΑΕ που διαρρέουν θέλουν τη νέα ιδιωτικοποιημένη ΕΧΑΕ με 250 άτομα λιγότερα, που σημαίνει ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και σε άλλες εταιρίες του ομίλου”.

Στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή υπαινίσσεται άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους εργαζομένους στο Χ.Α., καθώς επισημαίνει ότι ”κανείς εργαζόμενος στο Χ.Α. δεν απειλείται με απόλυση, μολονότι το χρηματιστήριο εμφάνισε ζημίες το 2002 και αυτό γιατί στον πρόσφατο νόμο για την ιδιωτικοποίση της ΕΧΑΕ το ΥΠΕΘΟ εισήγαγε ειδική διάταξη που προβλέπει τη μεταφορά στο Δημόσιο όσων εργαζομένων στο Χ.Α. πλεονάζουν”.

”Είναι καιρός”, καταλήγει η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής του ΚΑΑ, ”να ευαισθητοποιηθεί το ΥΠΕΘΟ για να σταματήσουν οι απολύσεις, γιατί τα ποσοστά ανεργίας αντιστοιχούν σε πραγματικούς εργαζομένους και δημιουργούνται με σταδιακές απολύσεις από υγιείς επιχειρήσεις και όχι μόνο με εντυπωσιακά λουκέτα όπως της Sisser- Palco”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v