Τι προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση

Θετικό ξεκίνημα αναμένουν για τον Γ.Δ. οι χρηματιστηριακές, ενώ επισημαίνουν ότι κλειδί θα αποτελέσουν ο ΟΤΕ και η δυνατότητα της αγοράς να απορροφήσει τυχόν ρευστοποιήσεις από τη χθεσινή άνοδο. Ως θετική κρίνεται και η επίδραση των διεθνών αγορών.

Τι προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση
Η ισχύς των ευρωπαϊκών αγορών μαζί με την περιορισμένη προσφορά μετοχών σε αρκετές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης οδήγησαν στο χθεσινό ράλι, επισημαίνει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, ενώ τονίζει ότι το χθεσινό ράλι δεν δικαιολογείται απαραίτητα από θεμελιώδη στοιχεία.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το θετικό κλίμα θα παραμείνει, καθώς οι ξένες αγορές θα παραμείνουν ο κυριότερος παράγοντας επίδρασης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η μετοχή του ΟΤΕ, κάτι που αποδίδεται και στην χθεσινή σημαντική άνοδο.

Πιθανό να παρατηρηθεί νέα ανοδική αντίδραση, εκτμά στο πρωινό report της η Εγνατία Κύπρου Χρηματιστηριακή, αποδίδοντας την εκτίμησή της στην άνοδο των διεθνών αγορών.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με εσωτερικές εξελίξεις στο επιχειρηματικό σκηνικό, τείνουν να μεταστρέψουν τη βραχυπρόθεσμη τάση σε θετική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επαναπροσέγγιση και διάσπαση των 1.800 μονάδων, επισημαίνει στην πρωινή της ενημέρωση η Fortius Finance.

Για την αρχή της σημερινής συνεδρίασης, η Fortius εκτιμά ότι ο δείκτης θα κινηθεί αρχικά σε θετικές περιοχές, με την πορεία του κατά την υπόλοιπη συνεδρίαση να εξαρτάται από το εάν θα απορροφηθούν οι ρευστοποιήσεις μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο.

Για συνέχιση της θετικής τάσης κάνει εξάλλου λόγο η EFG Securities, αν και επισημαίνει την πιθανότητα αρκετοί επενδυτές να ”μπουν σε πειρασμό” ρευστοποίησης μέρους των χθεσινών κερδών τους.

Για τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα κάνει εξάλλου λόγο η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, επισημαίνοντας και αυτή την πιθανότητα ρευστοποιήσεων και αποκομιδής κερδών λόγω της χθεσινής ανόδου.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v