Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Ουδέτερη στάση για Alpha Bank

”Ουδέτερη θέση” συστήνει η έκθεση της Merrill Lynch για τη μετοχή της Alpha Bank, στον απόηχο των αρνητικών αποτελεσμάτων της τράπεζας. Μακροπρόθεσμα, η έκθεση προτείνει ”αγορά”, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τη μετοχή της Alpha ως μία από τις 10 ελκυστικότερες ευρωπαϊκές μετοχές.

Merrill Lynch: Ουδέτερη στάση για Alpha Bank
”Ουδέτερη θέση” προτείνει η Merill Lynch για τη μετοχή της Alpha Bank, μετά τα απογοητευτικά, όπως τα χαρακτηρίζει, αποτελέσματα της ελληνικής τράπεζας για το 2001, ενώ μακροπρόθεσμα η τράπεζα προτείνει ”αγορά”.

Ο επενδυτικός οίκος, σε έκθεσή του με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2002, επισημαίνει ότι με γνώμονα το δικό του δείκτη κεφαλαιακής απόδοσης και το μοντέλο το οποίο ο ίδιος εφαρμόζει κατά την αποκοπή μερίσματος, η δίκαιη τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στα 19,2 ευρώ.

Η έκθεση της Merrill Lynch δίνει έμφαση στο υψηλό κόστος που εμφανίστηκε κυρίως στο τελευταίο τρίμηνο και που δημιούργησε την απώλεια κερδών της τάξης του 18% σε σχέση με το 2000.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση διατυπώνεται η άποψη ότι η μετοχή της Alpha bank είναι μία από τις 10 ελκυστικότερες ευρωπαϊκές μετοχές, με βάση την ανάπτυξη και την αξία (value).

Η έκθεση τονίζει, εξάλλου, ότι οι τεχνικοί δείκτες για την τράπεζα κινούνται θετικά, αλλά οι αναλυτές του οίκου περιμένουν περισσότερες πληροφορίες και ”ορατότητα” γύρω από τα θεμελιώδη μεγέθη της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v