Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Cosmote - Rom Telecom τροχοπέδη στα κέρδη

Στα αποτελέσματα της Cosmote και της Rom Telecom αποδίδουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα χειρότερα των εκτιμήσεων μεγέθη που κατέγραψε ο ΟΤΕ το 2007. Οι αντιδράσεις από Dresdner, Citi, HSBC, National Sec. - P&K.  

ΟΤΕ: Cosmote - Rom Telecom τροχοπέδη στα κέρδη
Στα αποτελέσματα της Cosmote και της Rom Telecom αποδίδουν σε γενικές γραμμές οι αναλυτές τα χειρότερα των εκτιμήσεων μεγέθη που κατέγραψε ο ΟΤΕ το 2007.

Η Dresdner Kleinwort υπογραμμίζει σε έκθεση (20/03) ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ τα EBITDA επηρεάστηκαν δυσμενώς από την Cosmote.

«Προβληματισμένη» εμφανίζεται και για τη σταθερή τηλεφωνία καθώς, όπως σημειώνει, οι δαπάνες στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν μειώθηκαν ανάλογα με τις εκτιμήσεις.

O διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή – στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση “hold” για τη μετοχή του Οργανισμού.

Η Citigroup χαρακτηρίζει τα κέρδη του ΟΤΕ χαμηλότερα των προβλέψεων, τονίζοντας ωστόσο ότι οι προοπτικές εμφανίζονται καλύτερες.

Αναφορικά με το θέμα της συμφωνίας με τη Deutsche Telekom η Citigroup εκτιμά ως ιδιαίτερη πιθανή μιας συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο

Στην έκθεση με τίτλο “Initial View - Relief” διατηρεί την τιμή – στόχο στα 27 ευρώ και τη σύσταση “buy”.

Τα αδύναμα μεγέθη της Cosmote και της Rom Telecom έπληξαν τη λειτουργική κερδοφορία του ΟΤΕ αναφέρει η HSBC σε έκθεση (20/03) χαρακτηρίζοντας τα μεγέθη του Οργανισμού χαμηλότερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τη Rom Telekom ειδικότερα επισημαίνει τα αδύναμα EBITDA που παρουσίασε η εταιρία αλλά και την ισχυρή υποχώρηση του περιθωρίου.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 27,7 ευρώ και τη σύσταση “overweight” για τη μετοχή του Οργανισμού.

Από την πλευρά της η National Sec – P&K χαρακτηρίζει ανάμικτα τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός επισημαίνοντας την καλύτερη των εκτιμήσεων πορεία στο κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας.

Ωστόσο εμφανίζεται επιφυλακτικότερη για τα μεγέθη της Cosmote, που επηρέασαν τα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου αλλά και για την Rom Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v