Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To "ελληνικό" business plan της Endesa

Επιθετικό και υποστηρικτικό της Endesa Hellas χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το στρατηγικό σχέδιο που ανακοίνωσε η Endesa και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την επένδυση 2,8 δισ. ευρώ έως το 2012.

To ελληνικό business plan της Endesa
Επιθετικό και υποστηρικτικό της Endesa Hellas χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το στρατηγικό σχέδιο που ανακοίνωσε η Endesa και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επένδυση 2,8 δισ. ευρώ έως το 2012. Όπως έγινε γνωστό, η ισπανική εταιρία σκοπεύει να έχει εγκατεστημένη θερμική ισχύ 2.184 MW, ενώ στοχεύει σε EBITDA της τάξης των 200 εκατ. ευρώ έως το ίδιο έτος.     

Αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις της και «επιθετικό» χαρακτηρίζει το business plan της ισπανικής εταιρίας σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η Alpha Finance, αν και επισημαίνει πως ξαφνιάστηκε από το ότι σχεδιάζεται η εγκατάσταση 2.000 MW έως το 2012 ή περίπου τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι νόμιζε η χρηματιστηριακή.

Η δέσμευση της Endesa σε ό,τι αφορά την έκθεσή της στην ελληνική αγορά μειώνει το execution risk της Endesa Hellas, εκτιμά η EFG Eurobank Securities. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική στάση της για τον Μυτιληναίο και τη θέση του στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Αντίστοιχη είναι και η θέση της Εθνική P&K που αναφέρει ότι το update στο στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την επιθετική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της των μονάδων παραγωγής στην Ελλάδα και παρέχει διαβεβαιωτικά στοιχεία για τις προοπτικές ανάπτυξης του Μυτιληναίου στην ελληνική αγορά ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v