Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αναθεώρηση από Εθνική ΑΧΕ για Alpha Bank

Διατηρεί τη σύστασή της για ”απόδοση ανάλογη της αγοράς” (market perform) για τη μετοχή της Alpha Bank η Εθνική ΑΧΕ, σε ανάλυσή της (15/5/2003), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως δεδομένων των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου, θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το 2003 και το 2004.

Θετική αναθεώρηση από Εθνική ΑΧΕ για Alpha Bank
Διατηρεί τη σύστασή της για ”απόδοση ανάλογη της αγοράς” (market perform) για τη μετοχή της Alpha Bank η Εθνική ΑΧΕ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 15 Μαΐου 2003.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ δεδομένων των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το πρώτο τρίμηνο του 2003, προχωράει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, κυρίως λόγω της αύξησης των στεγαστικών δανείων, καθώς και του καλύτερου ελέγχου στα λειτουργικά έξοδα.

Ως εκ τούτου, η Εθνική εκτιμά πως τα καθαρά έσοδα της Alpha Bank για το 2003 θα αυξηθούν κατά 11% (με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα).

Μεταξύ άλλων, η Εθνική επισημαίνει πως τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου που παρουσίασε η Alpha Bank κινήθηκαν καλύτερα τόσο των εκτιμήσεών της όσο και των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εθνική τονίζει πως η ενίσχυση στον τομέα της καταναλωτικής πίστης ήταν πολύ μεγαλύτερη του αναμενομένου, ως αποτέλεσμα του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης στα στεγαστικά δάνεια και του ικανοποιητικού ρυθμού ανάπτυξης των επιχειρηματικών δανείων.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη, η Εθνική εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank για το σύνολο του 2003 θα διαμορφωθούν στα 194 εκατ. ευρώ, έναντι 172 εκατ. ευρώ το 2002, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 13%, ενώ για το 2004 η αύξηση των καθαρών κερδών τοποθετείται στο 16,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v