Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για ΟΤΕ- MIG από το deal λένε οι ΑΧΕ

Στο 35,8% υπολογίζεται το premium που θα καταβάλει η Deutsche Telekom για την εξαγορά του 20% που κατέχει η MIG στον ΟΤΕ. Τα οφέλη για τη MIG.  

Κέρδη για ΟΤΕ- MIG από το deal λένε οι ΑΧΕ
Premium στο 35,8% για τις μετοχές του ΟΤΕ, αλλά και κέρδη 8,5% για τη MIG περιλαμβάνει το deal με την γερμανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών, αναφέρουν οι αναλυτές, ενώ επισημαίνουν τα οφέλη για τις ίδιες τις δραστηριότητες του Οργανισμού.

Υψηλότερη τιμή κατά 35,8% έναντι της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής και 19,1% έναντι του μέσου όρου της τελευταίας τριετίας προβλέπει το συμφωνηθέν τίμημα της εξαγοράς από την Deutsche Telekom του 20% που κατέχει η MIG στον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Proton Bank, το deal αποτιμά τον ΟΤΕ στις 7,2 φορές το λόγο EV προς EBITDA και 16,9 φορές τα εκτιμώμενα για το 2008 κέρδη ανά μετοχή- δηλαδή κατά 34% και 44% premium έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών.

Αντίστοιχο με την τιμή που έχει θέσει ως στόχο κρίνει η Alpha Finance το premium που θα καταβληθεί από τη γερμανική εταιρία, ενώ σε ό,τι αφορά την ίδια τη MIG, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι θα πουλήσει την συμμετοχή της έναντι 2,54 δισ. ευρώ, 8,5% υψηλότερα από ό,τι την αγόρασε. Ο όμιλος της MIG θα έχει έτσι ρευστότητα σε μια περίοδο πολύ κακών συνθηκών.

Πιθανή χαρακτηρίζει για σήμερα την υπεραπόδοση των μετοχών του ΟΤΕ και της MIG η EFG Eurobank Securities, ενώ η Εθνική P&K αναφέρει ότι τα νέα είναι καλά για τον ΟΤΕ καθώς αίρεται ο κίνδυνος της υπερπροσφοράς τίτλων, εξασφαλίζεται η ομαλότερη διοικητική μετάβαση, και πιθανόν αυξάνεται η αποτελεσματικότητα του Οργανισμού.

Κατά την εκτίμηση της HSBC, πρόκειται για ένα επικερδές deal για τον ΟΤΕ, αλλά και για τη MIG η οποία εκτιμάται ότι θα εγγράψει κεφαλαιακά κέρδη 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v