Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη του ΟΤΕ το 2007

Στα 724 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη του ΟΤΕ το 2007, καταγράφοντας άνοδο 26%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη του ΟΤΕ το 2007
Στα 724 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το 2007, καταγράφοντας άνοδο 26%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Citigroup, Alpha Finance, Dresdner Kleinwort, Eurobank Sec., HSBC, Morgan Stanley, National Sec. - P&K, Piraeus Sec. και Proton.

Tο εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 656,6 εκατ. και των 779,2 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη από την Cosmote και την πώληση θυγατρικής.

Ο κ. Β. Καρανίκας της HSBC εκτίμησε μετά φόρων κεφαλαιακά κέρδη 190 εκατ. ευρώ από την πώληση της Infote. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως ρόλο καταλύτη θα διαδραματίσει η Cosmote.

O κ. Β. Ράπτης της Proton προέβλεψε ότι τα έσοδα και οι πωλήσεις θα ενισχυθούν κατά 2,8% και 16,4% αντίστοιχα, οδηγούμενα από τον περιορισμό των δαπανών στην Ελλάδα αλλά και από το κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας.

Θα παρακολουθήσουμε κατά πόσο η ισχυρή πορεία στην κινητή και στο broadband θα αντισταθμίσει τις πιέσεις στις πωλήσεις του κομματίου της σταθερής τηλεφωνίας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε εκείνη της Ρουμανίας, προσθέτει ο κ. Ράπτης.

Τα EBITDA προβλέπεται να ανέλθουν στα 2,245 δισ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ των 2,158 δισ. και των 2,289 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κ. Καραγιώργος εκτίμησε ότι καταλύτη για τα EBITDA του ΟΤΕ θα αποτελέσει η εξαιρετική πορεία της Cosmote, ενώ και το κομμάτι της σταθερής θα πρέπει να παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης λόγω της μείωσης των δαπανών.

Οι πωλήσεις του ΟΤΕ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 6,321 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 7,3%, ενώ το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 6,2 και των 6,364 δισ. ευρώ.

Αναλυτής που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του εκτίμησε ότι τα κέρδη του ΟΤΕ θα ενισχυθούν λόγω Cosmote και έκτακτων κερδών, ενώ τονίζει ότι θα δώσει έμφαση στο νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Οργανισμού αλλά και στους στόχους του αναθεωρημένου business plan.

Η κ. Ν. Ρουμάντζη της Piraeus Sec. προέβλεψε ένα αδύναμο δ΄ τρίμηνο για το κομμάτι της σταθερής λόγω και του αυξημένου ανταγωνισμού από τη Rom Telecom. Αναφέρει ωστόσο ότι "η Cosmote θα είναι ισχυρή".

Πρόσθεσε ακόμη ότι η μετοχή του ΟΤΕ φαίνεται να έχει προεξοφλήσει αυτά τα δεδομένα και η προσοχή θα εστιαστεί στο ανανεωμένο business plan που θα ανακοινωθεί στο τέλος Απριλίου.

Για το δ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και οι πωλήσεις προβλέπεται να ανέλθουν στα 291 εκατ., στα 548 εκατ. και στο 1,634 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Αναλυτής που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του εκτίμησε ότι τα επαναλαμβανόμενα κέρδη θα είναι αδύναμα λόγω της έλλειψης των κεφαλαιακών κερδών από την πώληση της Infote.

O OTE ανακοινώνει αποτελέσματα για το 2007 στις 20 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v