Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ναι μεν, αλλά” από UBS για 5 ελληνικές τράπεζες

Σε προς τα κάτω προσαρμογή της τιμής - στόχου σε 12μηνη βάση για τις μετοχές των τραπεζών Εθνική, Πειραιώς και Εμπορική προχωρεί η UBS, στην έκθεση Μαίου - Ιουνίου για τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, αν και ”βλέπει” συγκριτικά καλύτερα θεμελιώδη στοιχεία για τον ελληνικό κλάδο.

”Ναι μεν, αλλά” από UBS για 5 ελληνικές τράπεζες
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τον μηνιαίο οδηγό (Μαΐου) της UBS Warburg για τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ειδικότερα, οι πέντε ελληνικές τράπεζες που καλύπτονται (Εθνική, Πειραιώς, Εμπορική, Alpha Bank και EFG Eurobank-Ergasias) εμφανίζονται να έχουν συγκριτικά καλύτερα θεμελιώδη από ό,τι ο μέσος όρος των ομοειδών τραπεζών, ωστόσο οι τιμές-στόχου που ορίζονται είναι χαμηλότερες των τρεχόντων, δεδομένο που ουσιαστικά φέρει τις ελληνικές τράπεζες να θεωρούνται ”υπερτιμημένες” στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ειδικότερα, για την Εθνική ορίζεται ως τιμή-στόχος (δωδεκάμηνο) τα 11 ευρώ, για τη μετοχή της Πειραιώς ορίζονται τα 5,3 ευρώ, για την Εμπορική τα 11,8 ευρώ, ήτοι τιμές - στόχοι χαμηλότερες των τρεχόντων, ενώ μόνο στις EFG Eurobank-Ergasias (11,4 ευρώ) και Alpha Bank (14 ευρώ) έχουν οριστεί τιμές-στόχοι που είναι υψηλότερες, στη περίπτωση της πρώτης οριακά.

Ωστόσο, οι ελληνικές τράπεζες συνολικά εμφανίζουν ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης και παράλληλα δείχνουν να ”κλείνουν” το discount με τις ομοειδείς επιχειρήσεις της υφηλίου, κάτι που σημαίνει ότι έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων είναι συγκριτικά ”φθηνές”.

Αυτό αποτυπώνεται στη σύγκριση των σχέσεων τιμής-κερδών (Ρ/Ε) για το 2003 (πρόβλεψη) και το 2004, ενώ παράλληλα σταθερά αυξητικές τάσεις αναμένεται να εμφανίσει η κερδοφορία ανά μετοχή (EPS).

Παράλληλα, το σύνολό των ελληνικών τίτλων διαπραγματεύεται πλέον με προτροπή διακράτησης (Neutral 2), ενώ η EFG Eurobank-Ergasias συνοδεύεται από προτροπή διακράτησης1 (Neutral 1), κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο ”κοντά” στο να αναβαθμιστεί η σύσταση της σε αγορά, αφού η στατιστική πιθανότητα επιβεβαίωσης της πρόβλεψης είναι υψηλότερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v