Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: ”Πολύ θετικό” το τρίμηνο του ΟΠΑΠ

”Πολύ θετικά” χαρακτήρισε τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ η Citigroup, σε έκθεσή της στις 21 Μαΐου. Ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο στα 11,5 ευρώ, καθώς και την πρόβλεψη outperform.

Citigroup: ”Πολύ θετικό” το τρίμηνο του ΟΠΑΠ
Καλύτερα των προβλέψεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΠΑΠ η Citigroup.

Αναλυτικότερα, ο οίκος, σε έκθεσή του (21 Μαΐου) με τίτλο ”καλή αρχή στο έτος επιβεβαιώνει την παραδοσιακή έλξη στη μετοχή”, κρίνει τα αποτελέσματα ”πολύ θετικά”, ενώ υποστηρίζει πως επιβεβαιώνουν την άποψή του αναφορικά με την ελκυστικότητα του Οργανισμού.

Ακόμη, αναφέρει η Citigroup, αποτελούν αξιοσημείωτη βελτίωση στο αδύναμο momentum που εμφάνιζε η κερδοφορία κατά τα δύο τελευταία τρίμηνα. ”Ατμομηχανές της ανάπτυξης του ΟΠΑΠ ήταν το Στοίχημα και τα νέα αριθμολαχεία”, αναφέρεται.

Η Citigroup επισημαίνει ότι τα τελικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από τις προβλέψεις για το θέμα της διαμάχης με Intralot. Η ανάληψη τέτοιων προβλέψεων, τονίζεται, δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με την προοπτική γρήγορης επίλυσης της διαφοράς.

Στην έκθεση διατηρείται η τιμή-στόχος στα 11,5 ευρώ, αλλά και η πρόβλεψη για απόδοση ανώτερη της αγοράς (outperform).

Σε ό,τι αφορά το σύνολο του 2003, ο οίκος προβλέπει ότι τα κέρδη του ΟΠΑΠ θα διαμορφωθούν στα 251 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στα 2,19 δισ. ευρώ. Για το 2004, τα κέρδη προβλέπονται στα 268 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 2,33 δισ. ευρώ.

Αξίζει άλλωστε να αναφερθεί η υποσημείωση στο τέλος του report, σύμφωνα με την οποία, ”η Citigroup ή θυγατρικές της έχουν, μέσα στους προηγούμενους 12 μήνες, δράσει ως ανάδοχοι ή συν-ανάδοχοι στη δημόσια προσφορά του ΟΠΑΠ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v