Συγκλίνουσες εκτιμήσεις για Vodafone Panafon

Αύξηση της τάξεως του 10% αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη προ φόρων της Vodafone - Panafon για τη χρήση 2002 - 2003 διαμορφούμενα στα 186 εκατ. ευρώ. Τι προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις των Bloomberg (11 αναλυτές), Dow Jones (4 αναλυτές), EFG Eurobank Securities, Marfin και Kappa Securities.

Συγκλίνουσες εκτιμήσεις για Vodafone Panafon
Αύξηση της τάξεως του 16% εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν τα κέρδη μετά φόρων της Vodafone - Panafon για το 2ο εξάμηνο της χρήσης, που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2003, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 11 αναλυτών που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τις εν λόγω εκτιμήσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους η εταιρία αύξησε τη συνδρομητικής της βάση, ενώ οι ήδη υπάρχοντες πελάτες αύξησαν τη χρήση των κινητών τους.

Ειδικότερα, τα κέρδη μετά φόρων του 2ου εξαμήνου της Panafon Vodafone, τα οποία σημειώνεται πως θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη 28 Μαΐου, αναμένεται να φτάσουν στα 96 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 82,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το Bloomberg, εκτιμάται ότι η Vodafone Panafon επωφελήθηκε από την αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα του brand name της, σε συνδυασμό με τη συμφωνία που επήλθε με το δίκτυο της εταιρίας Γερμανός για τη διάθεση των υπηρεσιών της, έπειτα από 4 χρόνια διακοπής.

Τα έσοδα της Vodafone Panafon βάσει των ίδιων εκτιμήσεων αναμένεται πως θα κινηθούν ανοδικά και θα διαμορφωθούν στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ όπως επισημαίνει το Bloomberg οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία EBITDA συγκλίνουν στα 243 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως στους αναλυτές που διαμόρφωσαν το consensus συγκαταλέγονται οι N. D. Devletoglou, Sigma Securities, EFG Eurobank Securities, P&K Securities, National Securities, Marfin Hellenic Securities, Egnatia Securities, Kappa Securities, Citigroup, Dresdner Kleinwort Wasserstein και Bear Stearns.

Από την άλλη, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις τεσσάρων αναλυτών που επικαλείται το πρακτορείο Dow Jones τα κέρδη προ φόρων της Vodafone - Panafon για το σύνολο της εταιρικής χρήσης αναμένεται να ενισχυθούν κατά 10%.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων της περιόδου αναμένεται να φτάσουν στα 186 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 169 εκατ. ευρώ της περυσινής χρήσης.

Τα έσοδα της Vodafone Panafon βάσει των ίδιων εκτιμήσεων προβλέπεται πως θα κινηθούν ανοδικά κατά 26% και θα ανέλθουν στα 1,248 δισ. ευρώ, έναντι 990 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου, ενώ όπως επισημαίνει το Dow Jones οι πρόσφατες προσπάθειες αναδιάρθρωσης αναμένεται να αποτυπωθούν στα μεγέθη της εταιρικής χρήσης.

Από την πλευρά της η Marfin Ελληνική σε flash note με ημερομηνία 27 Μαΐου, εκτιμά ότι τα έσοδα της Vodafone Panafon για το δεύτερο εξάμηνο του 2002 θα ανέλθουν στα 610,2 εκατ. ευρώ, ποσό που συνιστά αύξηση της τάξης του 23,1% σε ετήσια βάση, ενώ τα EBITDA αναμένονται στα 245,1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη ότι το 7,5% των εσόδων θα προκύψει από την πώληση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και προϊόντων, καθώς η Vodafone Panafon λειτουργεί πλέον τη δική της αλυσίδα καταστημάτων λιανικής.

Παράλληλα, η Marfin Ελληνική εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Vodafone Panafon θα διαμορφωθούν στα 94,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 13,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή εταιρία διατηρεί τη σύσταση outperform, καθώς και την τιμή στόχο στα 6,50 ευρώ για την Vodafone Panafon.

Ανάλογες είναι και οι προβλέψεις των Kappa Securities και EFG Eurobank Securities, οι οποίες προβλέπουν αύξηση εσόδων κατά 25,8% και κατά 25,7% αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η Kappa Securities σε flash note με ημερομηνία 23 Μαΐου διατηρεί την τιμή-στόχο στα 6,6 ευρώ και τη σύσταση overweight, εκτιμώντας ότι η Vodafone Panafon διαθέτει την καλύτερη συσχέτιση κινδύνου/απόδοσης μεταξύ των εταιριών του κλάδου κινητής στην Ελλάδα.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η ισχυρή ανάπτυξη του αριθμού των συνδρομητών με συμβόλαιο σε συνδυασμό με την αυξανόμενη χρήση των κινητών θα είναι οι οδηγοί για την αύξηση των μεγεθών του οικονομικού έτους της Vodafone Panafon.

Συγκεκριμένα, περιμένει ότι τα έσοδα του 2003 θα ανέλθουν στο ποσό των 1,246 εκατ. ευρώ (σημειώνοντας άνοδο 25,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), καθώς και άνοδο 14% στον αριθμό των συνδρομητών.

Ακόμη, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν με βραδύτερο ρυθμό έναντι των EBITDA (+16%), διαμορφούμενα στα 186 εκατ. ευρώ (αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι).

Εξάλλου, η EFG Eurobank Securities θεωρεί ότι τα αποτελέσματα της Vodafone Panafon θα ακολουθήσουν την αυξητική τάση του τελευταίου εξαμήνου, κυρίως λόγω αύξησης του αριθμού των συνδρομητών και των εσόδων από τα κόστη διασύνδεσης από κινητό σε κινητό.

Οι εκτιμήσεις της EFG Eurobank Securities κάνουν λόγο για καταγραφή εσόδων της τάξης των 1,244 εκατ. ευρώ, με αύξηση κατά 25,7% σε ετήσια βάση. Επιπλέον, τα EBITDA υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 484 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η EFG Eurobank Securities διατηρεί τη θετική στάση της για τη Vodafone Panafon, καθώς εκτιμά ότι η εταιρία θα αρχίζει να ωφελείται από τις πρόσφατες προσπάθειες αναδιάρθρωσης, ενώ ”διατηρεί την καλή παρουσία της εν όψει της επέκτασης των 3G”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v