Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις Alpha Finance για EFG, Τιτάνα, Εμπορική

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, η Alpha Finance αναβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τις μετοχές του Τιτάνα και της EFG Eurobank.

Εκτιμήσεις Alpha Finance για EFG, Τιτάνα, Εμπορική
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου, η Alpha Finance αναβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ διατηρεί τις εκτιμήσεις της για τις μετοχές του Τιτάνα και της EFG Eurobank.

Ειδικότερα, η Alpha Finance σε report της για την Εμπορική Τράπεζα με ημερομηνία 22 Μαΐου ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, αναβαθμίζει τη σύστασή της για την τράπεζα σε neutral από underperform.

Η Alpha Finance αποδίδει την κίνησή της στη συνεχιζόμενη βελτίωση της κερδοφορίας της τράπεζας, που ”έγινε ακόμη πιο αισθητή στο α΄ τρίμηνο”.

Εξάλλου, όσον αφορά την EFG Eurobank Ergasias, η Alpha Finance διατηρεί τη σύστασή της ”neutral”, σχολιάζοντας παράλληλα ότι τα αποτελέσματά της τράπεζας αποδείχτηκαν ”ευέλικτα” για ένα ακόμη τρίμηνο, εν μέσω μάλιστα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Ακόμη, σχολιάζει πως τα έσοδα από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ήταν ”εξαιρετικά αδύναμα”, ωστόσο η Alpha Finance εκτιμά πως είναι δυνατή η ανατροπή της εικόνας τους στο δεύτερο τρίμηνο.

Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση outperform για τη μετοχή του Τιτάνα, παρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, που διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των προσδοκιών.

Επίσης, επισημαίνει ότι στα ”συν” της εταιρίας είναι η ανάκαμψη της ζήτησης στην ελληνική αγορά, ενώ το περιθώριο των λειτουργικών κερδών παρέμεινε στο επίπεδο του προηγουμένου έτους.

Τέλος, αναφέρει ότι οι ”ισορροπημένες” δραστηριότητες στις ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν με εμφανή τρόπο τα αποτελέσματα του Τιτάνα στο διάστημα της περιόδου 2004- 2005, ύστερα και από την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του εργοστασίου της θυγατρικής Pennsuco στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v