Προβλέψεις αναλυτών για α΄ τρίμηνο της Γερμανός

Προβλέψεις για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Γερμανός κάνουν οι Π&Κ και EFG Eurobank Securities, με αφορμή την ανακοίνωσή τους. Αμφότερες προβλέπουν βελτίωση τόσο του τζίρου όσο και των κερδών της εταιρίας.

Προβλέψεις αναλυτών για α΄ τρίμηνο της Γερμανός
Προβλέψεις για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Γερμανός κάνουν οι Π&Κ και EFG Eurobank Securities, με αφορμή την αυριανή ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικότερα, η Π&Κ σε ανάλυσή της (19/5) ”βλέπει” τις ενοποιημένες πωλήσεις στα 155 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 5,3% σε ετήσια βάση, και τα EBITDA στα 15,5 εκατ. ευρώ, στο 19,5% σε ετήσια βάση.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει εξάλλου ότι τα ΚΠΦ της Γερμανός θα ανέλθουν για το α’ τρίμηνο στα 8,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 22,9%, ενώ το περιθώριο EBITDA αναμένεται να αυξηθεί κατά 10%.

Η Π&Κ επισημαίνει ότι το α’ τρίμηνο είναι παραδοσιακά το ασθενέστερο για τις λιανικές πωλήσεις, καθώς έπεται της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, ενώ η θετική συνεισφορά της Vodafone, τα προϊόντα της οποίας προστέθηκαν στην γκάμα των καταστημάτων Γερμανός στα τέλη Φεβρουαρίου, θα φανεί στα αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Η Π&Κ προβλέπει ότι η εταιρία θα διατηρήσει την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ το μερίδιό της στις νέες συνδέσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 40% περίπου.

Εξάλλου, η Π&Κ ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Γερμανός στα 14,3 ευρώ, από τα 13, ενώ η χρηματιστηριακή διατηρεί την πρόβλεψή της για απόδοση ανώτερη της αγοράς (ouperform).

Η αναπροσαρμογή προς τα πάνω της τιμής-στόχου της Γερμανός από την Π&Κ έπεται των νέων συμφωνιών για την παροχή καινούργιων υπηρεσιών από την εταιρία, τόσο στον τομέα της κινητής, όσο και της σταθερής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά της η EFG Eurobank Securities S.A. προβλέπει σε σημερινή ανάλυσή της (21/5) ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις θα ανέλθουν στα 158 εκατ. ευρώ, τα EBITDA θα αυξηθούν κατά 17%, στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ τα ΚΠΦ θα ανέλθουν, σύμφωνα με την EFG, στα 8,4 εκατ. ευρώ (+21%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v