Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin για ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Τιτάν

Αύξηση του τζίρου κατά 21,5% εκτιμά η Marfin πως θα εμφανίσει ο ΟΠΑΠ για το α’ τρίμηνο του 2003, ενώ παράλληλα εκτιμά πως τα κέρδη των ΕΛ.ΠΕ. θα κινηθούν ανοδικά κατά 64%. Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τιτάν, η Marfin τα χαρακτηρίζει κατώτερα των προσδοκιών.

Marfin για ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Τιτάν
Αύξηση του τζίρου της τάξεως του 21,5% εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα παρουσιάσει ο ΟΠΑΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2003, ενώ παράλληλα εκτιμά πως τα κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων θα κινηθούν ανοδικά. Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τιτάν, η Marfin αναφέρει πως κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό report της και όσον αφορά στον ΟΠΑΠ, ο κύκλος εργασιών στο τρίμηνο (βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων) αναμένεται να εμφανιστεί αυξημένος κατά 21,5%, δεδομένης της απόδοσης του ”Πάμε Στοίχημα” (αύξηση 26% σε ετήσια βάση) και της συνεισφοράς των νέων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (Super 3 και Extra 5) που δεν υπήρχαν στο περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Τα EBITDA εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 18,6%, με το αντίστοιχο περιθώριο ωστόσο να μειώνεται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, λόγω της αυξημένης συνεισφοράς στις πωλήσεις του ”Πάμε Στοίχημα” και των νέων παιχνιδιών που παρουσιάζουν τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους από όλα τα παιχνίδια του Οργανισμού, αλλά και την αύξηση κατά 5,7 εκατ. ευρώ στα έξοδα για προώθηση των νέων προϊόντων.

Τα κέρδη προ φόρων του ΟΠΑΠ αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τη Marfin, να κινηθούν ανοδικά κατά 9,7%, διαμορφούμενα στα 67 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα αρνητικά από την πρόβλεψη των 9,4 εκατ. ευρώ της Intralot. Πάντως, αφαιρώντας την εν λόγω πρόβλεψη, η Marfin αναφέρει πως τα κέρδη του Οργανισμού θα είναι αυξημένα κατά 19,7%.

Όσον αφορά στα μεγέθη τριμήνου των ΕΛ.ΠΕ., η Marfin επισημαίνει πως κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα ενισχυμένα περιθώρια διύλισης και οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τις αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα από την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Τα EBITDA αναμένεται να κινηθούν ανοδικά κατά 46%, διαμορφούμενα στα 110 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι στο πλαίσιο των συγκλινουσών εκτιμήσεων (σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείο Bloomberg).

Τα καθαρά κέρδη των ΕΛ.ΠΕ. στο τρίμηνο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin αναμένεται να φτάσουν στα 75,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 64%, ενώ βάσει των συγκλινουσών εκτιμήσεων εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 83 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η Τιτάν, η Marfin αναφέρει πως κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνο κάθε έτους επηρεάζονται αρνητικά από τις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου αποτελούν το 54% των πωλήσεων του ομίλου, το 60% των EBITDA και το 64% των καθαρών κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v