Marfin: ”Βλέπει” αύξηση των ΚΠΦ της Γερμανός

Αύξηση 27,6% των προ φόρων κερδών (στα 8,8 εκατ. δολ. από 6,9 εκατ. ευρώ πέρυσι) προβλέπει για το τρίμηνο της Γερμανός η Marfin Hellenic (19 Μαΐου), ενώ διατηρεί τη σύσταση (outperform) και την τιμή-στόχο (14,1 ευρώ).

Marfin: ”Βλέπει” αύξηση των ΚΠΦ της Γερμανός
Στα 8,8 εκατ. ευρώ αναμένει η Marfin Hellenic να διαμορφωθούν τα κέρδη προ φόρων της Γερμανός για το α΄ τρίμηνο του 2002, έναντι των 6,9 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο (+27,6%).

Η χρηματιστηριακή, σε flash note με ημερομηνία 19 Μαΐου, επισημαίνει πως λόγω του ό,τι πέρυσι τα αποτελέσματα της Multirama είχαν πλήρως ενοποιηθεί με αυτά του ομίλου, το φετινό τρίμηνο δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμο με εκείνο του 2002.

Ακόμη, εκφράζεται η εκτίμηση ότι τα ενοποιημένα έσοδα της Γερμανός θα είναι αυξημένα κατά 19% έναντι του περσινού α΄ τριμήνου, αν αφαιρεθεί η περσινή συνεισφορά της Multirama (περίπου 15 εκατ. ευρώ).

Στο flash note διατηρείται η τιμή-στόχος (14,1 ευρώ) και η σύσταση (outperform) για τη Γερμανός, ενώ τονίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά το πλέον αδύναμο της εταιρίας.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανός ανακοινώνει τα αποτελέσματα της α΄ τριμήνου στις 23 Μαΐου και με βάση τα ελληνικά GAAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v