Εκτιμήσεις ΑΧΕ για το α΄ τρίμηνο της Εμπορικής

Οριακή μεταβολή αναμένεται να εμφανίσουν τα κέρδη α΄ τριμήνου της Εμπορικής. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις οκτώ χρηματιστηριακών (Reuters) εκτιμούν τα κέρδη προ φόρων στα 34,2 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση της τάξεως του 2% (34,8 εκατ. ευρώ) προβλέπει η Marfin. Εξάλλου, βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς τα κέρδη προ φόρων του ομίλου εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 33 εκατ. ευρώ.

Εκτιμήσεις ΑΧΕ για το α΄ τρίμηνο της Εμπορικής
Με oριακή μεταβολή, στα 34,28 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας για το α΄ τρίμηνο του 2003, όπως προκύπτει από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις οκτώ ελληνικών χρηματιστηριακών (Marfin Hellenic, Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Sec, Π&Κ, Δεβλέτογλου, Εγνατία Sec, Κύκλος και Σίγμα), τις οποίες συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τα καθαρά έσοδα από τόκους, κατά μέσο όρο, αναμένονται στα 149,8 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, αύξηση της τάξεως του 2% αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2003 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Hellenic.

Σημειώνεται πάντως ότι ο πρόεδρος της Εμπορικής Γ. Στουρνάρας στην ετήσια γενική συνέλευση της 24ης Απριλίου προανήγγειλε οριακή αύξηση των αποτελεσμάτων του ομίλου. Κατόπιν αυτού οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις πρέπει να θεωρούνται ”σχετικές”, καθώς μερίδα των αναλυτών επαναπροσάρμοσε τις εκτιμήσεις της, ενώ κάποιοι άλλοι τις άφησαν αμετάβλητες!

Όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό report της, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Εμπορικής προβλέπεται πως θα φτάσουν στα 34,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 136,6% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2002.

Επίσης, η Marfin σημειώνει πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς (δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg) τα κέρδη προ φόρων μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Εμπορικής αναμένεται να διαμορφωθούν στα 33 εκατ. ευρώ (ελαφρά μειωμένα σε σχέση με πέρυσι).

Πάντως, η Marfin προσθέτει πως βάσει των εκτιμήσεων της διοίκησης της Τράπεζας η κερδοφορία στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, ενώ καταλήγει πως ως εκ τούτου η μετοχή της Τράπεζας αναμένεται να είναι σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται, πως τα οικονομικά αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v