Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Τα €4,90 τιμή στόχος για Μυτιληναίο

Σε έκθεση με τον τίτλο ”Αποτίμηση πολύ ελκυστική για να αγνοηθεί” και με ημερομηνία 14 Μαΐου, η Alpha Finance δίνει τιμή στόχο τα 4,90 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” για την εταιρία Μυτιληναίος.

Alpha Finance: Τα €4,90 τιμή στόχος για Μυτιληναίο
Τα 4,90 ευρώ ( με τρέχουσα τιμή 2,90 ευρώ!!!) δίνει ως τιμή στόχο για την εταιρία Μυτιληναίος η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Μαΐου, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση outperform. Eίναι χαρακτηριστικό οτι η έκθεση φέρει τον τίτλο ”Αποτίμηση πολύ ελκυστική για να αγνοηθεί”.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η διαφοροποίηση του ομίλου Μυτιληναίος στους υποσχόμενους κλάδους της ενέργειας και των μετάλλων,εδώ και πέντε χρόνια, αρχίζει να αποφέρει καρπούς.

Παράλληλα, η Alpha Finance σχολιάζει ότι ο Μυτιληναίος διατηρεί την παρουσία του στον μεταλλουργικό κλάδο, περιμένοντας την ανάκαμψη των αγορών μετάλλων παγκοσμίως.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Alpha Finance, ο στόχος της κυβέρνησης να αυξήσει τη συμμετοχή των τοπικών εταιριών στα προγράμματα άμυνας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην περίοδο 2005-2010, αποδεικνύεται μάλλον προς όφελος της εισηγμένης εταιρίας.

Η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς και οι αναμενόμενες ελλείψεις στα απαιτούμενα αποθέματα, σε συνδυασμό με την προσδοκούμενη αύξηση της ζήτησης για ενέργεια, δίνει αρκετό ”χώρο” για μαζικές επενδύσεις στον κλάδο.

Παράλληλα, η Alpha Finance αναφέρει ότι η δημιουργία του νομικού πλαισίου, απαραίτητου για τη λειτουργία μιας απελευθερωμένης ενεργειακής αγοράς, ίσως αποδειχτεί η αναγκαία έξοδος προς την ανάπτυξη.

Με πάνω από 1 δισ. ευρώ συμβόλαια εξασφαλισμένα από τις ΕΛΒΟ και ΜΕΤΚΑ, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης ανάληψης των συμβολαίων (ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ) που αφορούν στην κατασκευή 170 μαχητικών τύπου Leopard A2 και 150 μαχητικών οχημάτων τύπου ”Κένταυρος”, ο όμιλος φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει τις εργασίες του για αρκετά χρόνια.

Η εταιρία Μυτιληναίος, συνεχίζει η έκθεση, διαθέτει μερίδιο συμμετοχής ύψους 66,5% στην ΜΕΤΚΑ, που έχει εξειδίκευση στους τομείς της ενέργειας και αμυντικών κατασκευών και έχει αναλάβει συμβόλαια για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, της ΔΕΗ, των Λιμενικών Αρχών και διυλιστηρίων πετρελαίου.

Παράλληλα, στην έκθεση της Alpha Finance αναφέρεται ακόμη ότι ο Μυτιληναίος διαθέτει μερίδιο συμμετοχής ύψους 47,5% και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ), τη μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής αμυντικών οχημάτων για λογαριασμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ήδη ανηλλειμμένα συμβόλαια της ΕΛΒΟ ανέρχονται στο ποσό των 801 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v