Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπει η Marfin για το Ξυστό

Την επανάληψη του διαγωνισμού για το Στιγμιαίο Λαχείο (Ξυστό) στις 3 Ιουλίου 2003 ανακοίνωσε η Διοίκηση Κρατικών Λαχείων, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, με ”μόνους πιθανούς εγχώριους ενδιαφερόμενους τους Intralot και ΟΠΑΠ”.

Τι προβλέπει η Marfin για το Ξυστό
Την επανάληψη του διαγωνισμού για το Στιγμιαίο Λαχείο (Ξυστό) στις 3 Ιουλίου 2003 ανακοίνωσε η Διοίκηση Κρατικών Λαχείων, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic.

Οι όροι του διαγωνισμού παρέμειναν πρακτικά αμετάβλητοι και περιλαμβάνουν την κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 18 εκ. ευρώ (από τα 30 εκ. ευρώ), ενώ ο πλειοδότης οφείλει να προκαταβάλει 300 εκ. ευρώ στο Ελληνικό Κράτος για την πενταετή άδεια διενέργειας του στιγμιαίου λαχείου.

Όπως αναφέρει η Marfin, αν τα συνολικά έσοδα στην πενταετία ξεπεράσουν τα 900 εκατ. ευρώ, το δημόσιο θα λάβει ένα επιπλέον 15%

Σύμφωνα με την Marfin, oι μόνοι πιθανοί εγχώριοι ενδιαφερόμενοι είναι ο ΟΠΑΠ και η Intralot, η οποία κατέχει την άδεια του Στιγμιαίου Λαχείου από το 1993.

Η ισχύς της άδειας εκπνέει στις 8/9, ενώ δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημες αντιδράσεις τόσο από τον ΟΠΑΠ όσο και από την Intralot.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2002, αν και το Ξυστό συνεισέφερε κατά 51% στις ενοποιημένες πωλήσεις της Intralot, η συνεισφορά του στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη για το 2002 διαμορφώθηκε στο 2,8% ή 0,03 ευρώ στα EPS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v