Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

Διατηρεί τη σύσταση για απόδοση καλύτερη της αγοράς (outperform) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Marfin Hellenic, ενώ σχετικά με τον ΟΤΕ η χρηματιστηριακή είναι θετική σε ό,τι αφορά την αποχώρησή του Οργανισμού από την Armentel.

Τι βλέπει η Marfin για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ
Διατηρεί τη σύσταση για απόδοση καλύτερη της αγοράς (outperform) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Marfin Hellenic, η οποία εκτιμά πως στο πρώτο τρίμηνο τα κέρδη προ φόρων του Οργανισμού θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξεως του 10%, όπως αναφέρεται στο πρωινό report της χρηματιστηριακής. Αναφορικά με τον ΟΤΕ η Marfin χαρακτηρίζει θετική την αποχώρησή του από την Armentel.

Αναλυτικότερα, η Marfin σημειώνει πως βάσει των δικών της εκτιμήσεων και σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τα κέρδη προ φόρων του ΟΠΑΠ αναμένεται να διαμορφωθούν στα 104,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της πρόβλεψης ύψους 9,4 εκατ. ευρώ από την Intralot.

Ωστόσο, η Marfin προσθέτει πως σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο σεμιναρίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κοσκινάς ανέφερε πως στο πρώτο τρίμηνο τα κέρδη προ φόρων του ΟΠΑΠ ενισχύθηκαν κατά 20%.

Επιπλέον, η Marfin αναφέρει πως ο κ. Κοσκινάς επανέλαβε ότι ο βασικότερος μέτοχος του ΟΠΑΠ είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο προτίθεται να αυξήσει τη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ σε συνολικό ποσοστό, στο 49%, γεγονός το οποίο η Marfin χαρακτηρίζει ως έκπληξη.

Τέλος, όσον αφορά στον ΟΠΑΠ, η Marfin σχολιάζει πως οι ανακοινώσεις της διοίκησης του Οργανισμού για ένα ανοδικό πρώτο τρίμηνο πιθανότατα θα ικανοποιήσουν την αγορά και συμπληρώνει πως η μετοχή του Οργανισμού διαπραγματεύεται 11,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003 ενώ διατηρεί τη σύστασή της για απόδοση καλύτερη της αγοράς (outperform).

Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ, η Marfin σημειώνει πως βάσει σημερινών δημοσιευμάτων, βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τη Roc Telecom για την πώληση του 90% που κατέχει στην Armentel.

Η Marfin συμπληρώνει πως ο ΟΤΕ είχε πληρώσει 142,5 εκατ. δολάρια για την εξαγορά του μεριδίου τον Μάρτιο του 1998 και ότι για το 2002 η Armentel είχε πωλήσεις ύψους 74 εκατ. ευρώ, EBITDA ύψους 35,8 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 17,5 εκατ. ευρώ και καθαρά δάνεια της τάξεως των 71 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η Marfin καταλήγει πως εκτός από την τιμή της συναλλαγής που εκτιμά πως παίζει σημαντικό ρόλο, παραμένει θετική για την αποχώρηση του ΟΤΕ από τη συγκεκριμένη επένδυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v