Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέβασε στροφές η Σοφοκλέους τον Απρίλιο

Ανέβασε στροφές η Σοφοκλέους κατά τον Απρίλιο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Χ.Α. παρατηρείται τόσο αυξημένη ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα όσο και αύξηση του δείκτη κυκλοφοριακής ταχύτητας.

Ανέβασε στροφές η Σοφοκλέους τον Απρίλιο
Στα 109 εκατ. ευρώ αυξήθηκε η μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα στην αγορά της Σοφοκλέους κατά τον μήνα Απρίλιο, έναντι μόλις 72 εκατ. ευρώ του Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των χρηματιστηριακών αρχών.

Ειδικότερα, κατά τον Απρίλιο, η συνολική αξία των συναλλαγών (δεν συμπεριλαμβάνονται οι μετοχές των ΑΕΕΧ) διαμορφώθηκε στα 1,97 δισ. ευρώ έναντι 1,37 δισ. ευρώ του Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 43%.

Με βάση τα στοιχεία των χρηματιστηριακών αρχών, η μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα στους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους διαμορφώνεται στα 76 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ικανοποιητική αύξηση εμφανίζει τον Απρίλιο ο δείκτης κυκλοφοριακής ταχύτητας, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 0,33 έναντι 0,3 του Μαρτίου. Η άνοδος της τιμής του συγκεκριμένου δείκτη αποδεικνύει ότι η άνοδος της ημερήσιας αξίας συναλλαγών δεν οφείλεται μόνο στην άνοδο των τιμών. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ο λόγος της αξίας συναλλαγών προς την κεφαλαιοποίηση των μετοχών.

Από την άλλη πλευρά, μείωση σε ποσοστό 9,95% σημειώθηκε τον Απρίλιο στην αξία συναλλαγών της αγοράς ομολόγων, η οποία διαμορφώθηκε στα 1,72 εκατ. ευρώ. Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Απριλίου η αξία των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων διαμορφώθηκε στα 8,96 εκατ. ευρώ.

* Το αρχείο με τα στατιστικά του Χ.Α. για τον μήνα Απρίλιο δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v