Στα 4,10 ευρώ βλέπει η Marfin την Chipita

Διατηρεί τη σύσταση για ”διακράτηση” (hold) της μετοχής της Chipita η Marfin Hellenic, ενώ αναθεωρεί προς τα κάτω την τιμή - στόχο στα 4,10 ευρώ, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της (16/4/2003), στην οποία μεταξύ άλλων αναθεωρεί προς τα κάτω και τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της εταιρίας το 2003.

Στα 4,10 ευρώ βλέπει η Marfin την Chipita
Διατηρεί τη σύσταση για ”διακράτηση” (hold) της μετοχής της Chipita η Marfin Hellenic, ενώ αναθεωρεί προς τα κάτω την τιμή - στόχο στα 4,10 ευρώ, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 16 Απριλίου 2003.

Σύμφωνα με την ανάλυση, τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε ο όμιλος της Chipita για το 2002 χαρακτηρίζονται ως ”μικτά”, καθώς τα EBITDA κινήθηκαν λίγο χαμηλότερα των προβλέψεων της Marfin, ενώ τα καθαρά κέρδη υψηλότερα.

Ωστόσο, η Marfin σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι τα μεγέθη της Chipita ήταν απογοητευτικά, κινήθηκαν σε γενικές γραμμές βάσει των εκτιμήσεων.

Για το 2003, αναφέρει η Marfin, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, οι πωλήσεις θα ενισχυθούν κατά 15%, ενώ το βελτιωμένο περιθώριο κερδοφορίας θα οδηγήσει σε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 20%.

Στην ανάλυσή της η Marfin χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις της διοίκησης ως ”πρόκληση”, ενώ προσθέτει πως παρά το γεγονός ότι διατηρεί τις δικές της εκτιμήσεις αναφορικά με τον όγκο των πωλήσεων, ωστόσο αναθεωρεί προς τα κάτω τα προβλεπόμενα έσοδα υπό το πρίσμα ότι το ευρώ έχει περαιτέρω ενδυναμωθεί σε σχέση με το ρούβλι, το λέι και το ζλότι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin, οι πωλήσεις του ομίλου για το 2003 αναμένεται να κινηθούν ανοδικά κατά 10,2%, διαμορφούμενες στα 219,5 εκατ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα τα EBITDA εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 14,4% και θα φτάσουν στα 41,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων προβλέπεται πως θα ανέλθουν στα 10,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12,6% σε σχέση με το 2002.

Σημειώνεται πως τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να ενισχυθούν κατά 13% και να φτάσουν στα 0,26 ευρώ, ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται 13,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v