Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για Eurobank και Αστέρα

Σύσταση ”διακράτηση” (hold) δίνει η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Eurobank, ενώ σε ό,τι αφορά τον Αστέρα Βουλιαγμένης, σημειώνει πως με βάση το χθεσινό κλείσιμο η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας αποτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ.

Τι βλέπει η Marfin για Eurobank και Αστέρα
Σύσταση ”διακράτηση” (hold) δίνει η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Eurobank, ενώ σε ό,τι αφορά τον Αστέρα Βουλιαγμένης σημειώνει πως με βάση το χθεσινό κλείσιμο η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας αποτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, η EFG Eurobank δημοσίευσε pro-forma ισολογισμό για το 2002 (σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η προσφάτως απορροφηθείσα Επενδύσεις Εργασίας.

Βάσει του ισολογισμού, τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 196,2 εκατ. ευρώ (έναντι 197,2 εκατ. ευρώ), χωρίς τη συμμετοχή της Επενδύσεις Εργασίας, ενώ το σύνολο του ενεργητικού εμφανίζεται στα 24,6 δισ. ευρώ, (σε σχέση με 24,4 δισ. ευρώ), επίσης χωρίς τη συμμετοχή της Επενδύσεις Εργασίας, με τα ίδια κεφάλαια να διαμορφώνονται στα 1,8 δισ. ευρώ (συγκριτικά με 1,9 δισ. ευρώ).

Όπως επισημαίνει η Marfin, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα η απορρόφηση της Επενδύσεις Εργασίας δημιουργεί υποαξία ύψους 12,6 εκατ. ευρώ, η οποία και θα ενισχύσει τα αποτελέσματα του 2003 κατά το αντίστοιχο ποσό.

Επίσης, η Marfin συμπληρώνει πως βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης των προβλέψεών της, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”διακράτηση” (hold).

Σε ό,τι αφορά την Αστήρ Παλλάς, η Marfin αναφέρει πως η Εθνική δήλωσε ότι σύμφωνα με την πάγια στρατηγική της να αποεπενδύσει από μη τραπεζικές, βρίσκεται πράγματι σε συζητήσεις με μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο του εξωτερικού.

Η Εθνική τέλος δήλωσε, όπως σημειώνει η Marfin, πως αν η Τράπεζα πεισθεί ότι υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον και δυνατότητα καταβολής συμφέροντος τιμήματος, τότε θα προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό, ενώ η χρηματιστηριακή καταλήγει πως με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος ο Αστέρας αξίζει 200 εκατ. ευρώ, ενώ στη θέση της Εθνικής αναλογούν 158 εκατ. ευρώ, καθώς κατέχει το 78,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v