Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εκτιμήσεις της SSSB για Τιτάνα και ΟΠΑΠ

Σε μείωση της τιμής-στόχου (από 45 σε 38,5 ευρώ) προχώρησε η SSSB (9/4) για τη μετοχή του Τιτάνα, διατηρώντας την πρόβλεψη για ”outperform”. Εξάλλου, σε άλλη έκθεση για τον ΟΠΑΠ (7/4), ο ίδιος οίκος χαρακτηρίζει ”καλά νέα” τη ματαίωση της απεργίας στους πράκτορες.

Οι εκτιμήσεις της SSSB για Τιτάνα και ΟΠΑΠ
Σε σημαντική μείωση της τιμής-στόχου (από 45 σε 38,5 ευρώ) για τη μετοχή του Τιτάνα προχωρά σε έκθεσή της (9/4) η SSSB, ενώ διατηρεί την πρόβλεψή της για ”απόδοση ανώτερη της αγοράς”.

Για το α’ τρίμηνο της εταιρίας ο οίκος προβλέπει ότι θα είναι ”αδύναμο”, με τα κέρδη να υποχωρούν κατά 74% έναντι των περσινών, κυρίως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, αλλά και της υποτίμησης της αιγυπτιακής λίρας.

Ωστόσο, συνεχίζει η SSSB, το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι το ”λιγότερο σημαντικό” και η επιστροφή σε διψήφιο αριθμό περιθωρίου κερδών ανά μετοχή (EPS growth) από το β΄ τρίμηνο του 2003 επίκειται.

Στην ίδια έκθεση που τιτλοφορείται ”Αξιολόγηση με discount έναντι του κλάδου”, τονίζεται η κατά 17% υποαπόδοση έναντι ”ενός στάσιμου κλάδου”.

Για το σύνολο του 2003, η SSSB εκτιμά ότι τα κέρδη της Τιτάν θα διαμορφωθούν σε 118,8 εκατ. ευρώ, για το 2004 θα ανέλθουν σε 138,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2005, αναφέρει η έκθεση, θα βρεθούν στα 162,9 εκατ. ευρώ. Το P/E για το 2003 εκτιμάται στο 10,4, για το 2004 στο 8,9, ενώ για το 2005 θα υποχωρήσει στο 7,6.



Εξάλλου, στη ματαίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των πρακτόρων του ΟΠΑΠ αναφέρεται σε άλλη της έκθεση, με ημερομηνία 7 Απριλίου, η SSSB, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ”καλά νέα”, αφού απομακρύνει πιθανές επιπτώσεις του όλου θέματος στα κέρδη.

Ο οίκος διατηρεί τη σύστασή του για τον οργανισμό (”outperform”), καθώς και την τιμή-στόχο στα 11,5 ευρώ, ενώ επισημαίνει τις ικανοποιητικές αμυντικές ικανότητες του τίτλου, όπως και τις προοπτικές των περισσότερων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, και ιδιαιτέρως του Στοιχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v