Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμιση τριών τραπεζών από Moody’s

Σε αναβάθμιση των EFG Eurobank, Εθνική και ALpha Bank προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σε prime-1 από prime-2. Η εξέλιξη αυτή θα διατηρήσει στο επίκεντρο της Σοφοκλέους τον τραπεζικό κλάδο, εκτιμά η Marfin.

Αναβάθμιση τριών τραπεζών από Moody’s
Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Alpha Bank, EFG Eurobank και Εθνική Τράπεζα προχώρησε η Moody’s, σε prime-1 από prime-2, ενώ παράλληλα επαναδιατύπωσε τη σύσταση Α3 όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική τους ικανότητα.

Χαρακτηριστικό είναι πως πρόσφατα ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα σημαντικού αριθμού ευρωπαϊκών τραπεζών σε Α3. Σύμφωνα με τη Moody’s, η αναβάθμιση των τριών ελληνικών τραπεζών αφορά στον προσανατολισμό τους στον κλάδο των λιανικών τραπεζικών δραστηριοτήτων, στη βελτιούμενη ρευστότητά τους καθώς και στη σταθερή και αναμενόμενη πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών τους.

Όπως επισημαίνει στο σημερινή της report η Marfin, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σημερινής συνεδρίασης θα παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος, ιδιαίτερα μάλιστα ύστερα από την αναβάθμισή των τριών αυτών τραπεζών από τη Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v