Αναβάθμιση της Μαΐλλης από την Π&Κ

Σε αναβάθμιση της πρόβλεψης για τη μετοχή της Μαΐλλης σε ”απόδοση ανώτερη της αγοράς” (overweight) προχώρησε η Π&Κ Χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της (4/4/2003), θέτοντας νέα τιμή-στόχο τα 3 ευρώ, όπου αναφέρει πως η εταιρία εκπέμπει ”θετικά σήματα” παρά το ευρύτερα αρνητικό περιβάλλον.

Αναβάθμιση της Μαΐλλης από την Π&Κ
Σε αναβάθμιση της πρόβλεψης για τη μετοχή της Μαΐλλης σε ”απόδοση ανώτερη της αγοράς” (overweight) προχώρησε η Π&Κ Χρηματιστηριακή, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 4 Απριλίου 2003, θέτοντας νέα τιμή-στόχο τα 3 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Π&Κ στην ανάλυση, η οποία πραγματοποιήθηκε λόγω της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2002, η αναβάθμιση της μετοχής είναι αποτέλεσμα των θετικών δειγμάτων που παρατηρήθηκαν από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που έχει υιοθετήσει ο όμιλος και συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση των ταμειακών ροών και την αύξηση της απόδοσης των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Επίσης, η Π&Κ επισημαίνει τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους (margin) που έχει επιτύχει ο όμιλος, αλλά και τον ”υγιή” ισολογισμό του 2002, βάσει του οποίου ο δείκτης ξένα προς ίδια κεφάλαια της Μαΐλλης βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που ”παρέχει στην εταιρία τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέες εξαγορές”.

Τέλος, στα θετικά επισημαίνεται και η ελκυστική αποτίμηση της μετοχής, η οποία διαπραγματεύεται 9,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, με τον δείκτη EV/EBITDA να βρίσκεται στο 5,2.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π&Κ, οι πωλήσεις της Μαΐλλης το 2003 θα κινηθούν ανοδικά κατά 5%, διαμορφούμενες στα 326,29 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να φτάνουν στα 58,29 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,9%.

Τα κέρδη μετά φόρων για την ίδια περίοδο εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν κάμψη 6,1% και θα ανέλθουν στα 18,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v