ΑΧΕ: Οι αντιδράσεις για Ιράκ στο επίκεντρο

Στις διεθνείς αντιδράσεις από τον πόλεμο του Ιράκ εστιάζουν τα report των ΑΧΕ, καθώς από εκεί εκτιμούν ότι θα προέλθει η τάση για μια ακόμη συνεδρίαση την ελληνική αγορά.

ΑΧΕ: Οι αντιδράσεις για Ιράκ στο επίκεντρο
Στον ρυθμό των ξένων αγορών θα συνεχίσει να κινείται η ελληνική αγορά, επισημαίνει το report της Marfin Hellenic, ιδιαίτερα μετά τις χθεσινές εξελίξεις στον πόλεμο του Ιράκ. Σε περίπου ένα μήνα, αναφέρει το report, θα αρχίσουν να δημοσιεύουν αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Η Marfin αναμένει το ενδιαφέρον των επενδυτών να συγκεντρωθεί στον Τηλέτυπο. Η μετοχή της Τηλέτυπος διαπραγματεύεται 12,6 φορές τα κέρδη του 2003, ενώ η υποχώρηση της διαφημιστικής δαπάνης και η πτώση της εταιρίας στη β΄ της διαφημιστικής αγοράς εκτιμάται ότι θα δυσαρεστήσει την αγορά.

Σύμφωνα επίσης με το πρωινό report της ίδιας χρηματιστηριακής, το οποίο επικαλείται δημοσιεύματα, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει την έκδοση υβριδικού κεφαλαίου ύψους 300 εκατ. ευρώ με στόχο να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση.

Αισιόδοξους ”βλέπει” τους επενδυτές το πρωινό report της Εθνικής, τονίζοντας παράλληλα ότι η βραχυπρόθεσμη τάση της ελληνικής αγοράς είναι θετική. Αναφερόμενο στην Ελληνική Τεχνοδομική/ Άκτωρ, το report περιέχει τις εκτίμησεις της Εθνικής, τις οποίες χαρακτηρίζει υψηλότερες κατά 15% για τα έσοδα και 12% για τα κέρδη προ φόρων. Η ΕΛΤΕΧ, αναφέρεται, σχεδιάζει τη διανομή μερίσματος 0,13- 0,14 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ο Άκτωρ 0,40 ευρώ.

Το γεγονός ότι οι επιπτώσεις του πολέμου θα ενσωματωθούν στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου, αναφέρει στο report της η Fortius, είναι πιθανόν να δικαιολογήσει μια βραχεία διόρθωση από το ανοδικό ράλι του πολέμου. Για σήμερα το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στον τραπεζικό κλάδο.

*Διαβάστε τα reports των ΑΧε στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v