Marfin Hellenic: Υποβάθμιση για Αλουμίνιον

Στα 18 (από 20,5) ευρώ θέτει την τιμή-στόχο για την Αλουμίνιον της Ελλάδος έκθεση της Marfin Hellenic, με ημερομηνία 8 Απριλίου, ενώ περικόπτει τη σύσταση από ”μείωση θέσεων” σε ”πώληση”, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει διανομή μερίσματος.

Marfin Hellenic: Υποβάθμιση για Αλουμίνιον
Την τιμή-στόχο στα 18 ευρώ (από 20,5) θέτει για τον τίτλο της Αλουμίνιον της Ελλάδος έκθεση της Marfin Hellenic, ενώ η σύσταση αναθεωρείται προς τα κάτω, από ”μείωση θέσεων” σε ”πώληση”.

Στην ανάλυση της Χρύσας Βακλά με ημερομηνία 8 Απριλίου, η Marfin Hellenic προβλέπει ότι η εταιρία δεν πρόκειται να διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2003, ”χάνοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της ελκυστικότητάς της”, καθώς αναμένεται να εμφανίσει ζημίες.

Ειδικότερα, η Marfin, αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της Αλουμίνιον κατά το τρέχον έτος. Αναλυτικά, για τις πωλήσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος, η ανάλυση της χρηματιστηριακής προβλέπει ότι θα διαμορφωθούν στα 324,6 εκατ. ευρώ (9,8% χαμηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψής της).

Για τα κέρδη προ φόρων οι προβλέψεις του 2003 αναθεωρούνται από τα 42,9 εκατ. ευρώ σε –0,9 εκατ. ευρώ.

εξάλλου, αναφορικά με τα αποτελέσματα 2002 της εταιρίας, η Marfin επισημαίνει τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους που αυτή ανακοίνωσε, κάτι το οποίο αποδίδει στο αυξημένο κόστος ενέργειας και στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v