Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως είδε η Ωμέγα την κίνηση της Frigoglass

Στην πρόθεση της διοίκησης της εταιρίας Frigoglass να διανείμει 1 ευρώ/ μετοχή στους μετόχους της αναφέρεται το εβδομαδιαίο report της Ωμέγα Χρηματιστηριακής, ενώ- επικαλούμενο τη διοίκηση- αποδίδει την κίνηση σε προσπάθεια ορθολογικοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης του ομίλου.

Πως είδε η Ωμέγα την κίνηση της Frigoglass
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών κατά 68 εκατ. ευρώ και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 2 ευρώ ανά μετοχή (από 1,70 ευρώ ανά μετοχή) αναμένεται να προτείνει η διοίκηση της Frigoglass, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Ωμέγα Χρηματιστηριακής.

Κατόπιν, αναφέρεται, η εισηγμένη θα προβεί σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 40 εκατ. ευρώ (και σε μείωση της ονομαστικής αξίας από 2 σε 1 ευρώ) και σε ισόποση επιστροφή του κεφαλαίου στους επενδυτές με τη μορφή ρευστού.

Η συγκεκριμένη κίνηση, επισημαίνει η Ωμέγα αποτελεί τη δεύτερη παρόμοια κίνηση, μετά από αυτή του Ιασώ, που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του ΧΑ και σύμφωνα με τη διοίκηση εντάσσεται στην προσπάθεια ορθολογικοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης του ομίλου.

Κατά τη χρήση 2002, τονίζει το report, η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων της Frigoglass κατήλθε στο 9% από 10,2%, ενώ στα τρέχοντας επίπεδα τιμών ο δείκτης P/BV (με βάση τα ίδια κεφάλαια του 2002) διαμορφώθηκε στο 0,61 ευρώ έναντι 0,57 το 2001. Τέλος, ο δείκτης ξένων προς ίδια κεφάλαια (debt/ equity) διαμορφώθηκε στο 49,5% το 2002 έναντι 53,3% το 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v