ΑΧΕ: ”Κλειδί” οι 1.570- 1.560 μονάδες ΑΧΕ (update)

Σταθμό για τυχόν περαιτέρω ανοδική κίνηση της αγοράς αποτελούν σύμφωνα με τα εβδομαδιαία report των χρηματιστηριακών, οι 1.570 μονάδες, ενώ από το Ιράκ και τις ξένες αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ στα σχολιά τους της Δευτέρας ότι θα δοθεί η τάση στη Σοφοκλέους.

ΑΧΕ: ”Κλειδί” οι 1.570- 1.560 μονάδες ΑΧΕ (update)
Οι εξελίξεις στο Ιράκ και οι επιπτώσεις τους αναμένει η Marfin Hellenic να επηρεάσουν την ελληνική αγορά την εβδομάδα, που έρχεται, ενώ μακροπρόθεσμα εκτιμάται ότι το επενδυτικό ενδιεφέρον θα στραφεί στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Το ημερήσιο report της Marfin εκτιμά ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις της Γερμανός θα παρουσιάσουν στο α΄ τρίμηνο του έτους αύξηση κατά 15- 20% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα αυξηθούν κατά 12- 15%. ως κύριους παράγοντες της αύξησης μεγεθών εντοπίζονται η συμφωνία με την Tellas και το μερίδιο της εταιρίας στις συνδέσεις κινητής, λόγω της συμφωνίας με την Panafon.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμά το report ότι θα βρεθεί η μετοχή του Τιτάνα. Στα τρέχοντα επίπεδα, αναφέρεται, η αγορά έχει προεξοφλήσει τις εκτιμήσεις της για ένα όχι καλό α΄ τρίμηνο. Η μετοχή τονίζεται, διαπραγματεύεται 10 φορές τα κέρδη της κάτι που αποτελεί discount 18% σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Η θετική ψυχολογία κρατά ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον, αναφέρει το report της Εθνικής ΑΧΕ, ενώ γιατηγ σημερινή συνεδρίαση αναφέρεται πως θα αντικατοπτρίσει την εξαιρετικά θετιή εικόνα των ξενών αγορών, οι οποίες προβλέπουν μια γρήγορη μάχη στη Βαγδάτη.

Για τη ΔΕΗ, το report γράφει πως θα (πιθανότατα αύριο)τον ισολογισμό του έτους 2002, σύμφωνα με τα ΔΛΠ, ενώ η παρουσίαση των αποτελεσμάτων ανά δραστηριότητα θα δημοσιευτεί κατά την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου.



Εξάλλου, την επισήμανση ότι η διασύνδεση της πορείας των αγορών με τις εξελίξεις των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα περιέχει το εβδομαδιαίο report της Ωμέγα Χρηματιστηριακής, στο οποίο αναφέρεται η κατά 1,53% άνοδος του Γ.Δ. στο προηγούμενο πενθήμερο.

Η επικείμενη κατάληψη της Βαγδάτης προκάλεσε έξαψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος στις διεθνείς αγορές, αναφέρει η Ωμέγα. Η Σοφοκλέους προσθέτει, ακολούθησε τις τάσεις των διεθνών αγορών, με τον ΟΤΕ να αποτελεί τον αρνητικό πρωταγωνιστή.

Στη συνέχεια επισημαίνεται η κινητικότητα σε εταιρίες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες ”κινήθηκαν επιθετικά διαμορφώνοντας προϋποθέσεις συμμετοχής και πολλών ιδιωτών- ιδιαίτερα αυτών που αποσκοπούν σε κερδοσκοπικές κινήσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα”.

Τις μεγαλύτερες ανοδικές μεταβολές κατέγραψαν το προνόμιο της Κορφίλ (46,27%), η Lantec (30,43%), η Newsphone Hellas (30,34%), Ράδιο Κορασίδη (29,91%) και Γενερ (27,59%), ενώ από τις καθοδικές ξεχώρισαν, μεταξύ άλλων, ο Τηλέτυπος (-11%) και Folli Follie (-9,68%).

Ως ”αξιοσημείωτη” χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά της μετοχής της Intracom, που πραγματοποίησε 1,9 εκατ. τεμάχια, ενώ κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 15,69%, ”καθώς φαίνεται ότι οι δικαστικές εμπλοκές του κύριου μετόχου της τίθενται στο αρχείο- σε αντίθεση με εκείνες των κύριων μετόχων του Alter, που μόλις ξεκινούν”.

Για τη βραχυπρόθεσμη τάση της ελληνικής αγοράς, τονίζεται ότι είναι ”ουδέτερη- ανοδική”. Πρώτο σημείο αντίστασης χαρακτηρίζονται οι 1.560 μονάδες, ενώ δεύτερο οι 1.650. Αντίστοιχα, πρώτο σημείο στήριξης είναι οι 1.460 και δεύτερο οι 1.320 μονάδες.

Πιο ξεκάθαρη είναι για τις διεθνείς αγορές, έναντι της ελληνικής, η μεταστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, αναφέρει το εβδομαδιαίο report της Magna Trust. Για να συμβεί κάτι τέτοιο και στο ΧΑ, τονίζεται, θα πρέπει να διασπαστούν οι 1.570 μονάδες- επίπεδο στο οποίο αναμένεται ο ΓΔ να δυσκολευτεί ιδιαίτερα χωρίς προηγούμενη συσσώρευση για να το διασπάσει.

Αντιθέτως, γράφει η Magna Trust, η περιοχή των 1.510 μονάδων αποτελεί ικανοποιητικό επίπεδο στήριξης με χαμηλό ρίσκο, καθώς τα χρονικά περιθώρια μιας ουσιαστικής ανοδικής κίνησης του ΧΑ έχουν πλησιάσει.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v