Kappa: Τα 11,7 ευρώ τιμή - στόχος για ΟΤΕ

Τιμή στόχο τα 11,70 ευρώ θέτει για τον ΟΤΕ η Kappa Securities, καθώς και τη σύσταση overweight, σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Μαρτίου, στην οποία εκτιμά ότι τα έσοδα του Οργανισμού για το 2003 θα παρουσιάσουν αύξηση μόλις κατά 1,3%.

Kappa: Τα 11,7 ευρώ τιμή - στόχος για ΟΤΕ
Στα 11,70 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ η Kappa Securities, δίνοντας παράλληλα σύσταση overweight, σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Μαρτίου.

Η υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν απαξίωση των επενδύσεών του Οργανισμού στις Telecom Serbia και Armentel, σε συνδυασμό με την ”αδυναμία” των εγχώριων δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας, ήταν οι βασικές αιτίες για τα αρνητικά αποτελέσματα του 2002, όπως εκτιμά η Kappa Securities.

Όσον αφορά το 2003, η Kappa Securities εκτιμά ότι τα έσοδα του ΟΤΕ (μη συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της RomTelecom) θα παρουσιάσουν αύξηση μόλις κατά 1,3%.

Το μέγεθος των δραστηριοτήτων τοπικών κλήσεων σημείωσε πτώση κατά 10,6% στη διάρκεια του προηγουμένου έτους, κυρίως εξαιτίας του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΤΕ, το μερίδιο αγοράς που ”απώλεσε” ο Οργανισμός μέχρι το τέλος του 2002 ανέρχεται στο 4%, ενώ αναμένεται να ανέλθει στο 25% μέχρι το τέλος του 2005.

Η Kappa Securities σχολιάζει ότι ο ανταγωνισμός από την Tellas μπορεί να επιφέρει μεγάλη μείωση του μεριδίου που καταλαμβάνει ο ΟΤΕ στην αγορά, στη διάρκεια των δύο επομένων ετών, ενώ εκτιμάται ακόμη ότι το περιθώριο των EBITDA στις εγχώριες δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας θα υποχωρήσει στο 33,6% το 2003.

Όσον αφορά στη RomTelecom, η Kappa Securities σχολιάζει ότι, αν και ο ΟΤΕ παρουσίασε ένα αισιόδοξο σχέδιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων σταθερής τηλεφωνίας της εταιρίας, δεν συμπεριέλαβε την CosmoRom.

Σύμφωνα με την Kappa Securities, η MobilRom εμφανίζεται ως ο πλέον πιθανός στόχος εξαγοράς, δεδομένης της επιθυμίας της Orange (η οποία διαθέτει το 68%) να επικεντρωθεί στις δραστηριότητές της στη Βρετανία και τη Γαλλία, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και μια πιθανή συμφωνία με την καναδική ”χρεωμένη” TIW, η οποία ελέγχει το 65% της Mobifon.

Μάλιστα, η Kappa Securities προχωρά και στην απαισιόδοξη εκτίμηση ότι η περιπέτεια στη Ρουμανία δεν θα έχει ”happy end”.

Εξάλλου, στην έκθεση αναφέρεται ότι αν και ο ΟΤΕ έχει δηλώσει ότι η διατήρηση του μερίσματος στο τωρινό επίπεδο αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό, εκτιμάται, ότι τα μερίσματα θα υποχωρήσουν, τόσο για το 2003, όσο και το 2004, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης των κερδών της μητρικής και της πιθανής εκροής κεφαλαίων στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v