Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Νέα δίκαιη τιμή τα 11,7 ευρώ για Alpha

Νέα δίκαιη τιμή τα 11,7 ευρώ (από 11,3) θέτει για τη μετοχή της Alpha Bank η Marfin Hellenic σε σχετική έκθεσή της, διατηρώντας παράλληλά τη σύσταση της (διακράτηση – αγορά).

Marfin: Νέα δίκαιη τιμή τα 11,7 ευρώ για Alpha
Νέα δίκαιη τιμή τα 11,7 ευρώ (από 11,3) θέτει για τη μετοχή της Alpha Bank η Marfin Hellenic σε σχετική έκθεσή της, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση της (διακράτηση – αγορά).

Η Marfin Hellenic προβλέπει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει ελαφρά ενίσχυση (της τάξεως του 2%) στην κερδοφορία της για το τρέχον έτος, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 175 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Marfin Hellenic τονίζει ότι η κύρια διαφορά στα εκτιμήσεις της για το τρέχον έτος, σχετίζεται με την απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει σε διαγραφή του goodwill που προήλθε από την συγχώνευση με την Ιονική από το αποθεματικό της.

Λόγω της διαγραφής του goodwill, επισημαίνει η Marfin Hellenic, η τράπεζα δεν θα επιβαρύνεται με ετήσιες προβλέψεις για αποσβέσεις, δεδομενο που υποχρεώνει την χρηματιστηριακή εταιρία να αναπροσαρμόσει τς εκτιμήσεις της.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις της Marfin Hellenic για την Alpha Bank, προβλέπεται ότι τα μετά φόρων κέρδη θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ για το 2004, ενώ τα προ φόρων κέρδη θα διαμορφωθούν στα 348 εκατ. ευρώ.

Για το τρέχον έτος η Alpha Bank, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της Marfin Hellenic, το P/E της τράπεζας θα ανέλθει στο 11,1, ενώ η απόδοση του ενεργητικού θα διαμορφωθεί στο 17%. τα δε κέρδη προ φόρων θα προβλέπεται να ανέλθουν στα 294 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v