Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση

Με το βλέμμα να παραμένει στραμμένο στις ξένες αγορές, η σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται πως θα συνοδευτεί από τάσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών, ενώ το ενδιαφέρον φέρεται να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο και στη μετοχή του ΟΤΕ και του Τιτάνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών.

Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση
Οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να καθορίζουν την τάση στη Σοφοκλέους όπως αναφέρει στο σημερινό της report η Marfin Hellenic, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως υποθέτοντας πως η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών θα διακοπεί σήμερα, η μετοχή της Τιτάν αποτελεί μια από τις κορυφαίες αμυντικές επιλογές της σημερινής συνεδρίασης.

Η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως η ψυχολογία των επενδυτών δείχνει αρκετά θετική, έτσι ώστε να απορροφηθεί τυχόν πίεση για αποκόμιση κερδών, με τους αγοραστές να συνεχίζουν να συμμετέχουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Fortius ΑΧΕΠΕΥ οι απώλειες του ελληνικού χρηματιστηρίου για πρώτη φορά από τις 15 Ιανουαρίου ξεπερνούν τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά τουλάχιστον 1%, δημιουργώντας προσδοκίες για άμβλυνση της διαφοράς αυτής στις προσεχείς συνεδριάσεις.

Ωστόσο, όπως προσθέτει η Fortius το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί αυτό στη σημερινή συνεδρίαση εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησης ή μη των αναμενόμενων ρευστοποιήσεων στις δεικτοβαρείς μετοχές, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται και πάλι στον τραπεζικό κλάδο και στη μετοχή του ΟΤΕ.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ στο δικό της σημερινό σχόλιο κρίνει ως επίφοβη την ευφορία των αγορών, καθώς πηγάζει από το γεγονός ότι η επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ θα είναι σύντομη και με αίσιο τέλος.

Σε αυτό το πλαίσιο η Φάσμα, συμπληρώνει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμφάνισης τάσεων αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί δεν αναμένεται να οδηγήσει την αγορά σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

* Τα πλήρη reports των χρηματιστηριακών δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v