Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Ως έχουν τιμή-στόχος και σύσταση για ΟΠΑΠ

Τιμή-στόχο τα 12 ευρώ και σύσταση ”συσσώρευση” επαναδιατυπώνει για τον ΟΠΑΠ η Marfin Ελληνική, σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Μαρτίου, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2002.

Marfin: Ως έχουν τιμή-στόχος και σύσταση για ΟΠΑΠ
Σύσταση ”συσσώρευση” και τιμή-στόχο τα 12 ευρώ διατηρεί για τον ΟΠΑΠ σε έκθεσή της στις 18 Μαρτίου η Marfin Ελληνική, με αφορμή τα αποτελέσματα του 2002.

Τα αποτελέσματα του 2002 ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων, κυρίως εξαιτίας της πιο επιθετικής διαφημιστικής καμπάνιας του ΟΠΑΠ, σχολιάζει η Marfin.

Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 9,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ το περιθώριο των EBITDA υποχώρησε κατά 1,6%, τα καθαρά κέρδη σημείωσαν πτώση 14,5% και το μέρισμα ανά μετοχή αυξήθηκε κατά 11,6%.

Πρακτικά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, η Marfin Ελληνική αφήνει αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της, αναθεωρώντας ωστόσο προς τα κάτω τις προβλέψεις για το περιθώριο των EBITDA, προκειμένου να ”επιτρέψει στην εταιρία να συνεχίσει τη μέχρι στιγμής πετυχημένη διαφημιστική εκστρατεία”.

Ωστόσο, περικόπτει τις εκτιμήσεις για το 2003 και 2004 κατά 4,7% και 4,3% αντίστοιχα.

Παρά τη σχετικά μειωμένη κερδοφορία, όπως αναφέρει, η Marfin αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις σχετικά με τη μελλοντική καταβολή μερίσματος, προϋποθέτοντας ότι θα συνεχιστεί η θετική πορεία του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v