Συστάσεις από SSSB - Lehman Brothers για Εθνική

Τιμή στόχο τα 26,5 ευρώ θέτει με έκθεσή της η SSSB για την Εθνική τράπεζα, χαρακτηρίσοντας τα αποτελέσματα του 2001 ως ”μη εντυπωσιακά”. Παράλληλα, προτροπή αγοράς εξέδωσε πριν από λίγο η Lehman Brothers για τη μετοχή της Εθνικής.

Συστάσεις από SSSB - Lehman Brothers για Εθνική
Τα 26,50 ευρώ θέτει τιμή - στόχο για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ο διεθνής οίκος Schroder Salomon Smith Barney, σε έκθεσή της (26/02/2002), τηρώντας παράλληλα ”ουδέτερη” στάση για τη μετοχή, ύστερα από την ανακοίνωση ”μη-εντυπωσιακών” οικονομικών αποτελεσμάτων του δ΄ τριμήνου, όπως τα χαρακτηρίζει.

Στην έκθεσή της η SSSB κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό κόστος προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμώντας ότι θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του όρια το πρώτο τρίμηνο του 2002.

Επιπλέον, η SSSB επισημαίνει ότι η τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τα κρατικά ομόλογα του χαρτοφυλακίου της, και να στρέψει το ενδιαφέρον της στα εταιρικά, αναφέροντας ως παράδειγμα την ανάλογη κίνηση της Alpha Bank το τρίτο τρίμηνο του 2001.

Η Schroder Salomon Smith Barney τονίζει ότι δεν διαφαίνεται κάποια ενίσχυση των λειτουργικών μεγεθών στα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμώντας μάλιστα ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην ελληνική αγορά δεν θα είναι τόσο γρήγορος αλλά και κερδοφόρος, όπως αναμενόταν.

Παράλληλα, προτροπή αγοράς στις τρέχουσες αποτιμήσεις στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας εξέδωσε πριν από 15 λεπτά η Lehman Brothers, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα χρήσης 2001 που ανακοίνωσε η Τράπεζα ναι μεν εμφάνισαν μείωση μεγαλύτερη των αρχικώς εκτιμώμενων, ωστόσο αυτή θα πρέπει να αποδοθεί στις διευρυμένες απώλειες εσόδων από χρηματοοικονομικές εργασίες και στη μείωση της αξίας των χρεογράφων.

Οι αναλυτές του οίκου διακρίνουν ότι η αύξηση της οργανικής κερδοφορίας της Τράπεζας στην τρέχουσα σχέση κερδών ανά μετοχή (P/E) αποτελούν εχέγγυα για αγορά στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ διακρίνουν παράλληλα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της Tράπεζας κατά την προσεχή τριετία.

Ο ίδιος οίκος αναμένεται να εκδώσει συστάσεις και τις άλλες 3 τράπεζες που καλύπτει (Alpha Bank, Eurobank και Εμπορική) έως τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v