Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση

Για έντονα ανοδικό άνοιγμα κάνουν λόγο τα reports των χρηαμτιστηριακών αναφορικά με τη συνεδρίαση της Παρασκευής, τονίζοντας τη σημασία που συνεχίζει να έχει η πορεία των ξένων αγορών αλλά και η συμπεριφορά μετοχών εταιριών όπως η Hyatt.

Οι χρηματιστηριακές για τη σημερινή συνεδρίαση
Για ”δύνατο άνοιγμα” στη συνεδρίαση της Παρασκευής κάνει λόγο η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, ενώ επαναλαμβάνει την εκτίμηση ότι η διάρκεια κα ιτο μέγεθος της ανάκαμψης θα καθοριστεί κυρίως από τις διεθνείς αγορές.

Η Marfin Hellenic εκτιμά ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει, μεταξύ άλλων, η μετοχή της Hyatt, καθώς η επικείμενη ολοκήρωση της εξαγοράς για το καζίνο της Πάρνηθας θα ικανοποιήσει την αγορά. Η μετοχή, σημειώνεται, έχει από την αρχή του έτους εμφανίσει υπεραπόδοση κατά 13% έναντι του Δείκτη. Η σύσταση για ”αγορά” διατηρείται, ενώ η τιμή-στόχος τίθεται στα 7,5 ευρώ.

Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι βραχυπρόθεσμα το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί βελτιώνοντας την ψυχολογία των επενδυτών, ενώ αναφέρεται και στη χθεσινή σημαντική άνοδο.

Το report της Εθνικής ΑΧΕ αναφέρεται εξάλλου στην LogicDIS και την πώληση του 71,5% της εταιρίας Απόλλων σε θυγατρική εταιρία της Eikon Capital για 10,6 εκατ. ευρώ.

Σε υψηλότερα επίπεδα αναμένει το report της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ ότι θα οδηγήσουν την αγορά η έντονη ανοδική κίνηση του συνόλου των αγορών και το ενδεχόμενο ενίσχυση του short covering. Παραμένει ωστόσο επιφυλακτική, διότι ”η διατήρηση του γεωπολιτικού κινδύνου σε υψηλά επίπεδα δεν καθιστά διατηρήσιμη την όποια ανοδική αντίδραση των αγορών”.

”Το βλέμμα στραμμένο στις ξένες αγορές” αναφέρει το report και της Fortius Finance, ενώ εκφράζει την άποψη ότι η πορεία των τραπεζών και του ΟΤΕ θα συγκαθορίσει τη σημερινή εικόνα.

Σε ξεχωριστό report της για τη μετοχή της ΔΕΗ, όπου επιχειρείται η τεχνική ανάλυση του τίτλου της εταιρίας, η Fortius Finance παρατηρεί ότι η διάσπαση του καναλιού 13,68-14,10 από τη μετοχή της ΔΕΗ άνοιξε τον δρόμο για την προσέγγιση του επιπέδου των 13-13,1 ευρώ.

Το ανοδικό της momentum εκτιμά η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ ότι θα διατηρήσει και σήμερα η ελληνική αγορά, ενώ αναμένει αυξημένη τη μεταβλητότητα των τιμών, κυρίως επί των τίτλων του FTSE-20.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v