Τι συζητά σήμερα το Δ.Σ. του Χ.Α.

Με τις επιστολές των εταιριών που τέθηκαν σε καθεστώς επιτήρησης θα ασχοληθούν τα μέλη του Δ.Σ. του Χ.Α., ενώ θα εξεταστεί και η δημιουργία νέας ομάδας μετοχών, οι οποίες είτε παρουσιάζουν χαμηλή εμπορευσιμότητα είτε έχουν υποπέσει σε χρηματιστηριακές παραβάσεις.

Τι συζητά σήμερα το Δ.Σ. του Χ.Α.
Τις επιστολές που τις τελευταίες ημέρες απέστειλαν στο χρηματιστήριο οι εταιρίες που πρόσφατα εισήχθησαν σε καθεστώς επιτήρησης θα συζητήσουν σε λίγη ώρα τα μέλη του Δ.Σ. του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις περιπτώσεις δύο εταιριών.

Επίσης, η διοίκηση του Χ.Α. θα κάνει μία πρώτη συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας μετοχών, στην οποία θα περιληφθούν εταιρίες οι οποίες είτε παρουσιάζουν χαμηλή εμπορευσιμότητα είτε έχουν υποπέσει σε χρηματιστηριακές παραβάσεις.

Για το θέμα αυτό δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα απόφαση, καθώς θα πρέπει πρώτα να συγκεκριμενοποιηθούν κάποια από τα κριτήρια (π.χ. ορισμός χαμηλής εμπορευσιμότητας).

Επίσης αναμένεται να επανεξεταστούν τα κριτήρια διαγραφής ενός τίτλου από το ταμπλό, καθώς επίσης και οι προϋποθέσεις για αναστολή διαπραγμάτευσης μιας εταιρίας. Ωστόσο, όλο αυτό το πακέτο μέτρων εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει την εισήγηση του χρηματιστηρίου.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. θα εξετάσει το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας BRS για εισαγωγή στην Παράλληλη Αγορά, τον προϋπολογισμό του Χ.Α. και το πρόγραμμα marketing για το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v