Χ.Α.: Δεν τίθεται θέμα επιτήρησης του ΧΠΑ

Δεν υφίσταται θέμα παρακολούθησης της αγοράς Παραγώγων, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Χρηματιστήριο Αθηνών, τονίζοντας παράλληλα ότι το χρηματιστήριο έχει εκπονήσει, μεταξύ άλλων, σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων και έκτακτων συμβάντων.

Χ.Α.: Δεν τίθεται θέμα επιτήρησης του ΧΠΑ
Δεν υφίσταται θέμα επιτήρησης της αγοράς Παραγώγων, απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα Τύπου το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αντίθετα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, υφίσταται θέμα συνεχούς παρακολούθησης όλων των αγορών του χρηματιστηρίου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Το χρηματιστήριο έχει σημειώσει και στο παρελθόν ότι για τις χρηματιστηριακές αγορές, όπου χρειάζεται, λαμβάνονται μέτρα αγοράς και επιπρόσθετες ενέργειες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος της εύρυθμης λειτουργίας τους, όπως αυτά που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι το χρηματιστήριο έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων και έκτακτων συμβάντων και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις χρηματοοικονομικές αρχές της χώρας, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και με τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και λαμβάνει τα αρμόζοντα μέτρα και ενέργειες, όπως άλλωστε έπραξε και στο παρελθόν, σε περιόδους κρίσεων και σημαντικών γεγονότων, οι οποίες τελικά ξεπεράστηκαν, καταλήγει η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v