Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Πέμπτης

”Γραμμή” από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα εξακολουθήσει και σήμερα να λαμβάνει η ελληνική αγορά, ενώ σημαντικός κρίνεται και ο ρόλος των θεσμικών επενδυτών. Για ανοδικό ξεκίνημα κάνει λόγο το report της Ωμέγα.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Πέμπτης
Προς υψηλότερα επίπεδα τιμών εκτιμά το πρωινό report της Ωμέγα ότι θα κινηθεί η αγορά στο ξεκίνημα, ενώ η διατήρησή τους θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των τίτλων εταιριών του FTSE-20 και από τις τάσεις στις διεθνείς αγορές.

Με δεδομένη την απουσία εγχώριων νέων, η Marfin Hellenic στο πρωινό report της εξακολουθεί να πιστεύει πως η όποια τεχνική αντίδραση θα προέλθει από τις ξένες αγορές και μάλιστα τις ευρωπαϊκές, οι οποίες δοκιμάζουν νέα χαμηλά έξι ετών.

Την εκτίμηση ότι η ελληνική αγορά θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από τις πωλήσεις των θεσμικών επενδυτών και την αδυναμία των ξένων κεφαλαιαγορών περιέχει το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ, χωρίς να κάνει κάποια πρόβλεψη για την κατεύθυνση που ίσως ακολουθήσει σήμερα ο Γενικός Δείκτης.

Την ανασφάλεια με πιθανές τις τεχνικές αντιδράσεις εντοπίζει ως το κύριο χαρακτηριστικό των αγορών το report της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ και προσδιορίζει χρονικά το εύρος του φαινομένου μέχρι το πέρας των γεωπολιτικών ανησυχιών.

”Όσο διατηρείται η φημολογία που περιστοιχίζει το Χ.Α., η αντιστροφή της τάσης φαντάζει απίθανη τη στιγμή που το διεθνές περιβάλλον είναι αρνητικό”, αναφέρει στο report της η Fortius Finance. Αν και σήμερα μια τεχνική αντίδραση του Δείκτη θα φαινόταν λογική, τονίζεται, η χρηματιστηριακή θεωρεί πιθανότερη την κίνηση του Γ.Δ. σε χαμηλότερες περιοχές, με δεδομένο ότι οι θεσμικοί θα συνεχίσουν να ρευστοποιούν και ότι οι ευρωπαϊκές αγορές δεν θα εμφανίσουν σημαντική ανάκαμψη.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v