Goldman Sachs: Στα 9,4 ευρώ ”βλέπει” την Cosmote

Τιμή-στόχο τα 9,4 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Cosmote η Goldman Sachs σε έκθεσή της (6/3/2003), υποβαθμίζοντας παράλληλα σε underperform την πρόβλεψή της για την πορεία της μετοχής, θεωρώντας ότι διαπραγματεύεται με premium έναντι των ανταγωνιστριών εταιριών.

Goldman Sachs: Στα 9,4 ευρώ ”βλέπει” την Cosmote
Σε underperform (απόδοση κατώτερη της αγοράς) υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τη μετοχή της Cosmote η Goldman Sachs, θέτοντας ταυτόχρονα τιμή-στόχο τα 9,4 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Cosmote πιέστηκε σήμερα κατά 5,11%, κλείνοντας στην τιμή των 8,92 ευρώ.

Στην έκθεση με ημερομηνία 6 Μαρτίου, αν και ο οίκος επισημαίνει τα θετικά, σε γενικές γραμμές, αποτελέσματα έτους της εταιρίας, όπως η αύξηση στο μέσο έσοδο ανά χρήστη, αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του, καθώς ”οι πρόσφατες σημαντικές αποδόσεις του τίτλου δημιούργησαν γι’ αυτόν premium έναντι των μικρότερων Ευρωπαίων ανταγωνιστών”.

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Cosmote για το 2003 θα ανέλθουν στα 0,75 ευρώ, ενώ για το επόμενο έτος εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 0,83 ευρώ.

Το P/E της Cosmote, σύμφωνα με την Goldman Sachs, θα ανέλθει στο 12,5 για το 2003 και στο 11,3 για το 2004, με βάση τα εκτιμώμενα για το 2003 και 2004 κέρδη της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v