Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τρίτης

Σημαντικές για τη σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζονται για μία ακόμη ημέρα η ειδησεογραφία, η πορεία των διεθνών αγορών, αλλά και οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα έτους των εισηγμένων εταιριών.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τρίτης
Σημαντικό χαρακτηρίζει το κλείσιμο της μετοχής του ΟΤΕ χαμηλότερα του σημείου τεχνικής στήριξης των 10 ευρώ το πρωινό report της Marfin Hellenic, ενώ για το σύνολο της αγοράς σήμερα εκτιμά ότι είναι πιθανό να συνεχιστούν κάποιες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων. Ως κύριο εξωτερικό παράγοντα καθορισμού της τάσης εκτιμά η ίδια την πορεία των διεθνών αγορών.

Η υποψηφιότητα των 10 εισηγμένων για εισαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης, βάσει των αποτελεσμάτων τους του 2002, συνεχίζει να πλήττει την εικόνα του χρηματιστηρίου, αναφέρει το report της Fortius Finance. Για τη σημερινή συνεδρίαση, η ίδια εκτιμά ότι ο Γ.Δ. θα δοκιμάσει το ψυχολογικό όριο των 1.600 μονάδων.

Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2002 και η ειδησεογραφία ειδικά των εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένει το report της Εθνικής ΑΧΕ να επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση και να θέσουν την κατεύθυνση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Απαισιόδοξη εμφανίζεται η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, καθώς κρίνει αυξημένη την πιθανότητα να υπάρξουν πτωτικές τάσεις, αφού, όπως επισημαίνει στο πρωινό report της, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη ρευστοποίηση επίφοβων θέσεων και όχι στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών.



* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v