Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

4+2 τίτλοι στο μικροσκόπιο της Kappa Secutiries

Τις εκτιμήσεις για έξι δεικτοβαρείς μετοχές της ελληνικής αγοράς (Εθνική, Alpha, EFG Eurobank, Εμπορική, Hyatt, Cosmote) διατυπώνει η Kappa Secutiries σε ισάριθμα reports, με αφορμή τα αποτελέσματα έτους. Δείτε τις τιμές - στόχους, τις συστάσεις και τις προβλέψεις για το 2003.

4+2 τίτλοι στο μικροσκόπιο της Kappa Secutiries
Τις εκτιμήσεις της Kappa Secutiries για έξι ”βαριά χαρτιά” (Εθνική, Alpha, EFG Eurobank, Εμπορική, Hyatt, CosmΟΤΕ), με αφορμή και τις ανακοινώσεις των εταιριών για τα αποτελέσματα έτους περιέχουν ισάριθμα reports της χρηματιστηριακής.

Τιμή-στόχο τα 13,8 ευρώ θέτει η Kappa Sec. για την Alpha Bank σε report της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, στο οποίο διατηρείται η σύσταση ”overweight”.

Για τα αποτελέσματα της τράπεζας αναφέρεται ότι ανακοινώθηκαν ελαφρά καλύτερα του αναμενομένου, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς. Η διαγραφή του goodwill κάνει την σύγκριση με τους ανταγωνιστές της ευκολότερη, όπως επισημαίνεται, ενώ εκφράζεται η άποψη πως η τράπεζα θα ωφεληθεί από την εξέλιξη αυτή μελλοντικά, ώστε να εμφανίσει πιο ξεκάθαρα αποτελέσματα.

Σε περικοπή της τιμής-στόχου της EFG Eurobank στα 9,4 ευρώ από 10,6 ευρώ προχωρά η Kappa Sec. Σε report της με ημερομηνία 3 Μαρτίου, όπου συστήνεται underweight, επισημαίνεται ότι η Eurobank διαπραγματεύεται με premium της τάξης του 54% έναντι του μέσου όρου των εμπορικών τραπεζών της ευρωζώνης.

Ακόμα, η Kappa Sec μειώνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη των επόμενων ετών. Συγκεκριμένα, για το 2003 μειώνει την πρόβλεψη κατά 5% και για το 2004 κατά 6%, ώστε να αντανακλά το υψηλότερο επίπεδο προμηθειών και την επιβράδυνση στους ρυθμούς αύξησης του δανεισμού. Για τα αποτελέσματα έτους της τράπεζας αναφέρεται ότι ήταν χειρότερα του αναμενομένου, αν και κάνει αναφορά στην αύξηση των EBITDA, καθώς και των εσόδων από τόκους.

Την τιμή-στόχο στα 13,5 ευρώ και τη σύσταση για ”neutral” διατηρεί έκθεση της ίδιας χρηματιστηριακής για τη μετοχή της Εθνικής. Το report με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου εστιάζει στα λειτουργικά αποτελέσματα έτους που ανακοίνωσε το ίδρυμα, χαρακτηρίζοντάς τα ”in line” με τις εκτιμήσεις, αλλά και στα καθαρά κέρδη τα οποία επισημαίνει ως χαμηλότερα των προσδοκιών, ως αποτέλεσμα των μειωμένων εκτάκτων εσόδων από το real estate.

Εξάλλου, η Kappa Securities διατηρεί την τιμή-στόχο στα 10,6 ευρώ για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας (27/2), διατηρώντας παράλληλα την πρόβλεψη για underweight (απόδοση κατώτερη της αγοράς).

Στην έκθεση της Kappa Securities τονίζεται ότι το ”αδύναμο” 2002 οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι τα κόστη της τράπεζας ενισχύθηκαν περισσότερο έναντι των ανταγωνιστών της, ενώ τα αποτελέσματα της Εμπορικής κρίνονται κατώτερα τόσο των εκτιμήσεων της ”αγοράς” όσο και της χρηματιστηριακής.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εταιρία δεν μεταβάλλει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της CosmΟΤΕ (12,3 ευρώ), ενώ στις 25 Φεβρουαρίου συνέχιζε να προβλέπει ότι η μετοχή θα επιδείξει συμπεριφορά ανώτερη της αγοράς (οverweight).

Η Kappa χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα έτους της εταιρίας ”δυνατά”, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξη και για το τρέχον έτος, τονιζοντας παράλληλα ότι τα αποτελέσματα της CosmΟΤΕ κινήθηκαν ανάλογα των προσδοκιών της ”αγοράς”.

Εξάλλου, αμετάβλητη στα 8,2 ευρώ ”αφήνει” η Kappa την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Hyatt (24/2), ενώ διατηρεί την overweight πρόβλεψή της. Η Κappa Securities τονίζει ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών της, ενώ ξεχωριστή αναφορά κάνει στη θετική συμβολή των slot machines (μηχανές με φρουτάκια) στα συνολικά έσοδα της Hyatt.

Για το τρέχον έτος, η Kappa εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Hyatt θα ανέλθουν στα 45,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v