ΧΑ: Υπό επιτήρηση η Multirama

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την ένταξη των μετοχών της Multirama σε ειδικό καθεστώς διαπραγμάτευσης αποφάσισε το Δ.Σ. του Χ.Α., καθώς τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας είναι πλέον αρνητικά.

ΧΑ: Υπό επιτήρηση η Multirama
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την ένταξη των μετοχών της Multirama σε καθεστώς ”υπό επιτήρηση” αποφάσισε το Δ.Σ. του Χ.Α.

Ειδικότερα, το ΧΑ ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Multirama για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αλλά και την ένταξη των μετοχών στην ειδική κατηγορία διαπραγμάτευσης ”υπό επιτήρηση” σύμφωνα με την απόφαση 64, παρ. 1.1.

Το ΔΣ του ΧΑ θεωρεί ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι απαραίτητη για την εξυγίανση της εταιρίας, καθώς τα ίδια κεφάλαια είναι πλέον αρνητικά.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, το ΧΑ, λαμβάνοντας υπόψη του ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας δημιουργούν αμφιβολίες για την ομαλή πορεία των εργασιών της, αποφάσισε την ένταξη των μετοχών της εταιρίας στην κατηγορία ”υπό επιτήρηση”.

Η εταιρία βάσει του ισολογισμού που έστειλε στο Χρηματιστήριο παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 4.745.107,43 ευρώ και ζημίες 10.294.058,98 ευρώ. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2003, θα εμφανίσει ζημιές 4.686.000 ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Το ΔΣ του ΧΑ εκτιμά, ότι η παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας είναι αναγκαία, αλλά όχι απαραίτητα επαρκής για τη βελτίωση της χρηματοοικονομική της θέσης. Ως εκ τούτου, εφιστά την προσοχή του επενδυτικού κοινού στην προσεκτική ανάγνωση και μελέτη των καταστάσεων της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v