Merit: Σκληρή κριτική σε Μηχανική για το 2002

Σκληρή κριτική ασκεί η Merit ΑΧΕΠΕΥ στα αποτελέσματα 2002 της Μηχανικής, αλλά και στην απόφαση της διοίκησης της εισηγμένης να προτείνει τη μη διανομή μερίσματος. Η ΑΧΕ προτείνει ”πώληση” και αποσύρει τη μετοχή από τις προτάσεις της.

Merit: Σκληρή κριτική σε Μηχανική για το 2002
Σκληρή κριτική ασκεί η Merit ΑΧΕΠΕΥ στα αποτελέσματα 2002 της Μηχανικής, αλλά και στην απόφαση της διοίκησης της εισηγμένης να προτείνει τη μη διανομή μερίσματος.

Παράλληλα, η Merit ΑΧΕΠΕΥ αποσύρει τη μετοχή της Μηχανικής από τα προτεινόμενα χαρτοφυλάκιά της, ενώ παράλληλα συνιστά πώληση της μετοχής στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Merit, η απόφασή της βασίζεται σε δυο λόγους: αφενός στο ότι η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2002, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη ανά μετοχή για την εν λόγω χρήση βρίσκονται στα 0,10 ευρώ, και αφετέρου λόγω της αναξιοπιστίας και ανακολουθίας της διοίκησης, όπως υποστηρίζει, η οποία στα περιοδικά αποτελέσματα του έτους ουδέποτε αναφέρθηκε σε υποαξίες goodwill κατά το τέλος της χρήσης.

Επιπροσθέτως, και σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη της Μηχανικής για το 2002, η Merit αναφέρει πως οι πωλήσεις κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις της για τη μητρική και κάτω από τις προβλέψεις της όσον αφορά στον όμιλο.

Σχετικά με τα κέρδη που παρουσίασε η Μηχανική για το 2002, η Merit επισημαίνει πως τα κέρδη προ φόρων της μητρικής και του ομίλου κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις της, οι οποίες έκαναν λόγο για αύξηση στα επίπεδα του 20%.

Επιπλέον, η Merit τονίζει πως η διοίκηση της εταιρίας θα προτείνει τη μη διανομή μερίσματος για το 2002 έναντι δικών της προβλέψεων για μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή και προβλέψεις (consensus) της Selasnet για μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή το 2002.



Τέλος, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως το γεγονός ότι η εταιρία αφαιρείται από τα προτεινόμενα χαρτοφυλάκια του 2003 δεν μεταβάλλει τις προβλέψεις της για το έτος 2003, οι οποίες εκτιμούν τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 165 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 38% σε σχέση με αυτόν του 2002, και τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων στα 15,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v