Οι χρηματιστηριακές για συνεδρίαση, αποτελέσματα

Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα των ΟΤΕ, Eurobank, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ περιέχουν τα reports των ΑΧΕ, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι οι συγκεκριμένες μετοχές θα δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Οι χρηματιστηριακές για συνεδρίαση, αποτελέσματα
Σε ΟΤΕ, Eurobank, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ εκτιμά το πρωινό report της Marfin Hellenic ότι θα επικεντρωθεί σήμερα το ενδιαφέρον, καθώς οι τέσσερις αυτές εταιρίες ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματα έτους.

Για τον ΟΤΕ εκτιμάται ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων θα διαμορφωθούν στα 361 εκατ. ευρώ, ενώ η Eurobank στα 275 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά 15% σε σχέση με πέρσι). Για τον ΟΠΑΠ το report της Marfin έκανε λόγο για κέρδη προ φόρων στα 216,8, μειωμένα κατά 10,1%.

Η Marfin Hellenic βρίσκει τα αποτελέσματα έτους που ανακοίνωσε χθες ο Τιτάνας ”σύμφωνα με τις προβλέψεις της”, ενώ παρ’ όλο που ενδέχεται να κάνει κάποιες αναπροσαρμογές προς τα κάτω, διατηρεί τη σύσταση για ”αναμονή” και τιμή-στόχο τα 44 ευρώ. Περίπου ”αντίστοιχα με τις προβλέψεις” χαρακτηρίζει εξάλλου η Marfin Hellenic τα αποτελέσματα της Intracom.

Η αρνητική ψυχολογία που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια δεν προϊδεάζει για σημαντική διαφοροποίηση της τάσης βραχυπρόθεσμα, αναφέρει το report της Εθνικής ΑΧΕ. Για τον ΟΤΕ, το report εκτιμά ότι θα εμφανίσει κέρδη στα 435 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9,8%, ενώ για την Eurobank στα 285 εκατ., μειωμένα κατά 11% σε σχέση με το 2001.

Για τη ΔΕΗ, η Εθνική εκτιμά ότι θα εμφανίσει καθαρά κέρδη, μετά από υπεραξίες αποτίμησης παγίων στα 192 εκατ. ευρώ (+87,2%).

Τις πιέσεις στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Fortius Finance ότι θα επιχειρήσει να απορροφήσει ο Γ.Δ., επιχειρώντας ταυτόχρονα να κινηθεί σε θετικό έδαφος - ”ελέω αρνητικών εκπλήξεων είτε σε επίπεδο αποτελεσμάτων είτε σε επίπεδο διεθνών αγορών”.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v