Εκτιμήσεις από SSSB, UBS για ΟΠΑΠ

Κοινά σημεία αναφορικά με το ύψος των εσόδων και του μερίσματος για τη χρήση του 2002, αλλά διαφορετικά για τα καθαρά κέρδη μοιράζονται οι επενδυτικοί οίκοι SSSB και UBS, σε σχετικές εκθέσεις τους (25/2 και 24/2 αντίστοιχα). Οι τιμές - στόχοι και οι συστάσεις.

Εκτιμήσεις από SSSB, UBS για ΟΠΑΠ
Κοινά σημεία αναφορικά με το ύψος των εσόδων και του μερίσματος για τη χρήση του 2002, αλλά διαφορετικά για τα καθαρά κέρδη μοιράζονται μέσα από τις εκθέσεις τους οι επενδυτικοί οίκοι SSSB και UBS.

Αναλυτικότερα η SSSB (25/2) διατηρεί τιμή-στόχο (11,7 ευρώ) και πρόβλεψη (απόδοση ανώτερη της αγοράς - outperform) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας το 2002 θα διαμορφωθούν στα 216 εκατ. ευρώ (αύξηση 10,9%).

Ειδικότερα για το 2002 εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ θα διαμορφωθούν στα 1.978 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,4% έναντι του 2001, ενώ το P/E προβλέπεται να ανέλθει στο 13,4, με βάση τις εκτιμήσεις για τα προσδοκώμενα κέρδη το 2002.

Παράλληλα η SSSB κάνει ξεχωριστή αναφορά για το μέρισμα που θα δώσει η εταιρία, το οποίο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 0,64 ευρώ περίπου.

Μάλιστα η SSSB εκτιμά ως καλύτερη του αναμενομένου την πορεία των νέων παιχνιδιών (Super 3, Extra 5), ενώ αντίθετα επιφυλακτικότερη εμφανίζεται για το joker.

Εξάλλου, τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα έτους του ΟΠΑΠ παραθέτει και η UBS σε έκθεσή της (24/2), στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο (12 ευρώ) και τη σύστασή της (αγορά – Buy), ενώ αποδίδει τον αριθμό (1) στην πρόβλεψή της, δεδομένο που σημαίνει ότι η εκτίμησή της έχει αυξημένες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Η UBS εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ”δεν θα αποτελέσουν έκπληξη”, καθώς αναμένει αύξηση 10,8% στα έσοδα της εταιρίας, τα οποία προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 1.999,9 εκατ. ευρώ, αλλά και ενίσχυση κατά 4,1% στα ΕΒΙΤDA, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 418,8 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η UBS προβλέπει υποχώρηση 13% στα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2002 (209,5 εκατ. ευρώ), εξέλιξη την οποία αποδίδει στη δικαστική διαμάχη με την Intralot και ειδικότερα στην πρόβλεψη για το ποσόν των 65 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η UBS αναμένει ότι ο ΟΠΑΠ θα ”δώσει” ελαφρώς αυξημένο μέρισμα έναντι της προηγούμενης χρήσης, το οποίο προσδιορίζεται στα 0,63 ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει την εταιρία ως ”ενδιαφέρουσα επενδυτική περίπτωση”.

Παράλληλα, θετικά σχόλια διατυπώνει η UBS για τη μελλοντική κερδοφορία του ΟΠΑΠ, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά για την εισαγωγή των νέων παιχνιδιών. Για το 2002 εκτιμάται επίσης ότι ο πολλαπλασιαστής της εταιρίας θα ανέλθει στο 13,8, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,66 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρία θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 27 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v