Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Cosmote

Θετικά χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα της Cosmote από χρηματιστηριακές εταιρίες και διεθνείς επενδυτικούς οίκους, με τα μεγέθη δ΄ τριμήνου της ΑΜC να χαρακτηρίζονται ως ”φτωχά”, ενώ η μείωση του κόστους αποσπά θετικές κριτικές.

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Cosmote
Τα αποτελέσματα της Cosmote, τόσο του δ΄ τριμήνου 2002, όσο και του συνόλου της χρήσης του 2002, απασχόλησαν τα αναλυτικά τμήματα των χρηματιστηριακών εταιριών, αλλά και διεθνών οίκων, οι οποίοι έσπευσαν να παραθέσουν τα ”πρώτα” συμπεράσματά τους.

Αναλυτικότερα, νέα τιμή-στόχο τα 13 ευρώ (από 12,5) θέτει για τη μετοχή της Cosmote η Lehman Brothers με έκθεσή της (25/2), στην οποία προβλέπει ότι η εταιρία θα επιδείξει συμπεριφορά ανώτερη της αγοράς (overweight).

Tα αποτελέσματα 2002 της Cosmote χαρακτηρίζονται ως υψηλότερα των εκτιμήσεων της Lehman Brothers, ενώ ”εντυπωσιακή” κρίνεται η ικανότητά της να περιορίζει τα κόστη της.

Η κερδοφορία της Cosmote συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως ”δυνατή”, ενώ η Lehman Brothers τονίζει τους ελκυστικούς πολλαπλασιαστές με τους οποίους διαπραγματεύεται η εταιρία, έναντι των ανταγωνιστών της.

Αναφορικά με τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου η Lehman τονίζει ότι χαρακτηρίζονται, μεταξύ άλλων, από φαινόμενα εποχικότητας, ενώ θεωρεί τα αποτελέσματα της ΑMC ως ”φτωχά”.

Εξάλλου, τιμή-στόχο τα 11 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Cosmote η SSSB, προβλέποντας παράλληλα ότι θα επιδείξει συμπεριφορά ανάλογη της αγοράς (In line), ενώ χαρακτηρίζει την επιλογή ως υψηλού ρίσκου.

Τα μεγέθη δ΄ τριμήνου της Cosmote χαρακτηρίζονται ως ”δυνατά”, ενώ εκτιμάται ότι οι πωλήσεις της εταιρίας το 2003 θα ανέλθουν στα 1.358 εκατ. ευρώ και τα EBITDA της εταιρίας προβλέπεται ότι θα διαμορφωθούν στα 581 εκατ. ευρώ.



Η Marfin Hellenic σε report της (25/2) διατηρεί τόσο την τιμή-στόχο (13,10 ευρώ) για τη μετοχή της Cosmote όσο και την πρόβλεψή της (αγορά – buy).

Παράλληλα χαρακτηρίζει τα μεγέθη δ΄ τριμήνου της εταιρίας ως ανάλογα των εκτιμήσεών της, ενώ προβλέπει ότι τα έσοδα της Cosmote θα ενισχυθούν κατά 15% το 2003 και κατά 6,6% το 2004.

Παράλληλα, τονίζει ότι αν και ο βαθμός διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχει αγγίξει το 85%, η εταιρία εμφανίζει περαιτέρω περιθώρια ”ανάπτυξης”.

Για τα προ φόρων κέρδη δ΄ τριμήνου ειδικότερα επισημαίνεται ότι διαμορφώθηκαν 5% χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ η Marfin Hellenic χαρακτηρίζει τη συμβολή της ΑΜC στα μεγέθη ως χαμηλότερη των εκτιμήσεών της και αρνητική.

Αξίζει επίσης να τονισθεί ότι η Marfin Hellenic κρίνει ως ευχάριστη έκπληξη τη συνεχή ενίσχυση στην ”εγχώρια χρήση”, ενώ ξεχωριστή αναφορά πράττει για τα σχέδια της Cosmote και την πιθανή εξαγορά των MTS και Globul.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ στο ημερήσιο report της (25/2) επισημαίνει 3 θετικά σημεία αναφορικά με τα μεγέθη της Cosmote γενικότερα και συγκεκριμένα την αύξηση της χρήσης που σημειώθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2002, την ικανοποιητική πορεία των ταμειακών ροών της εταιρίας στο σύνολο της χρήσης, αλλά και το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις της εταιρίας για το 2003 διαμορφώνονται υψηλότερα των προβλέψεων της Marfin Hellenic.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v