Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τρίτης

Τα εταιρικά αποτελέσματα και λιγότερο η επίδραση των ξένων αγορών εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα επηρεάσουν το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ εκφράζουν τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα της Εμπορικής και τις κρίσεις τους για τις ανακοινώσεις της Γερμανός και της Cosmote.

Οι χρηματιστηριακές για τη συνεδρίαση της Τρίτης
Στα εταιρικά αποτελέσματα εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα εστιάσουν και σήμερα οι επενδυτές, με την επιρροή από τις ξένες αγορές να παραμένει ισχυρή.

Για την Εμπορική Τράπεζα που ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα έτους, η Marfin εκτιμά ότι θα εμφανίσει κατά 65% μειωμένη κερδοφορία, στα 51 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τις προσδοκίες της αγοράς το report επικαλείται συγκλίνουσες προβλέψεις που συγκέντρωσε το Bloomberg, οι οποίες προβλέπουν μείωση κερδών κατά 59%, στα 59,9 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ περιέχει την εκτίμηση ότι τα κέρδη της τράπεζας θα είναι μειωμένα κατά 61%, στα 58 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο report, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Hyatt, που ανακοινώνονται επίσημα την Τετάρτη, παρατηρεί ότι ο περιορισμός του παράνομου τζόγου είχε θετικότερη του αρχικά αναμενομένου επίδραση στα αποτελέσματα της εταιρίας.

Για τη Γερμανός, η Marfin αναφέρει ότι τα αποτελέσματα ήταν ελαφρά καλύτερα των προσδοκιών της, με τα έσοδα να υποχωρούν, αλλά με το margin να κινείται ανοδικά. Η σύσταση για τη μετοχή παραμένει ”αγορά”. Για την ίδια εταιρία, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει ότι ”ο όμιλος ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα”.

Την τιμή-στόχο στα 13,1 ευρώ και τη σύσταση για ”αγορά” διατηρεί το πρωινό report για την Cosmote, το οποίο χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ”ευθυγραμμισμένα” με τις προβλέψεις και δεν περιμένει να υπάρξει σημαντική ενδοσυνεδριακή αντίδραση λόγω αυτών.

Αλλωστε, σε ξεχωριστό report της για την Cosmote (25/2) και τα αποτελέσματά της, η Marfin Hellenic χαρακτηρίζει αρνητική εξέλιξη τις επιδόσεις της AMC. Στα θετικά των ανακοινώσεων της εταιρίας, η Marfin Hellenic περιλαμβάνει τη ”συνεχιζόμενη ενίσχυση της εγχώριας χρήσης, η οποία εξακολουθεί να ξαφνιάζει ευχάριστα”.

Επισημαίνεται ότι η Cosmote διαπραγματεύεται 12 φορές τα προβλεπόμενα για το 2003 κέρδη της, ενώ επιβεβαιώνονται η τιμή-στόχος και η σύσταση που περιέχονταν στο πρωινό report.

Απόπειρα του Γ.Δ. να ισορροπήσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εντοπίζει για σήμερα η Fortius Finance, με την τάση να παραμένει αρνητική και το επόμενο επίπεδο στήριξης στις 1.645- 1.650 μονάδες.

Τη συναλλακτική δραστηριότητα και την επενδυτική ψυχολογία εκτιμούν οι αναλυτές της Εθνικής Χρηματιστηριακής ως σημεία-κλειδιά της σημερινής συνεδρίασης, αλλά και του επόμενου χρονικού διαστήματος.

* Τα πλήρη κείμενα των reports δημοσιεύονται δεξιά, στη στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v