Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Marfin για τα αποτελέσματα της Alpha (update)

”Εκπληξη που εκτίναξε τα κέρδη” χαρακτηρίζει η Marfin Hellenic (21/2) την κίνηση της Alpha Bank να διαγράψει το goodwill της συγχώνευσης με την Ιονική. Ως τιμή-στόχος τίθενται τα 11,3 ευρώ, ενώ διατηρείται η σύσταση για ”διακράτηση”.

Η Marfin για τα αποτελέσματα της Alpha (update)
Την έκπληξη της Marfin Hellenic από την κίνηση της Alpha Bank για διαγραφή του goodwill της συγχώνευσης με την Ιονική περιγράφει report της χρηματιστηριακής (21/2), επ’ αφορμή των αποτελεσμάτων έτους της τράπεζας.

Η κίνηση, επισημαίνει η Marfin, έδωσε ώθηση στα αποτελέσματα της τράπεζας και οδήγησε στην ανακοίνωση κερδοφορίας κατά 26,5% υψηλότερης των προσδοκιών της αγοράς.

Χωρίς τη διαγραφή του goodwill, αναφέρει το report, τα κέρδη διαμορφώνονται στα 139 εκατ. ευρώ, έναντι 136 εκατ. ευρώ, που ”ήταν η εκτίμησή μας και η εκτίμηση της αγοράς”.

Για τα λειτουργικά κέρδη, επισημαίνεται ότι ήταν ευθυγραμμισμένα με τις εκτιμήσεις, στα 1,262 δισ. ευρώ, ενώ σημαντική ήταν η επιρροή του goodwill στο επίπεδο του κόστους. Η έκθεση που θέτει τιμή-στόχο τα 11,3 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση για ”διακράτηση”, αναφέρει ότι η στρατηγική της Alpha θα παραμείνει ”προσανατολισμένη στη λιανική τραπεζική”.

Υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι οι εκτιμήσεις της Marfin Hellenic για τα έτη 2003-2006 θα αναθεωρηθούν προς τα επάνω, προκειμένου να αποτυπώσουν της διαφορετική μεταχείριση του goodwill, την εξοικονόμηση σε επίπεδο κόστους και μια μικρή τροποποίηση στα περιθώρια (margins).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v