Τι ”βλέπει” η Marfin για Γερμανό

Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Γερμανός, καθώς βάσει εκτιμήσεων που συμπεριλαμβάνονται στο πρωινό report της οι ενοποιημένες πωλήσεις της Γερμανός για το σύνολο του 2002 αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 26,3% σε σχέση με το 2001, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατα 13,9%.

Τι ”βλέπει” η Marfin για Γερμανό
Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Γερμανός, καθώς εκτιμά πως τα μεγέθη του ομίλου, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, θα εμφανιστούν σημαντικά βελτιωμένα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό report της, οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να κινηθούν ανοδικά κατά 50% το τέταρτο τρίμηνο του 2002, συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο της ίδιας χρήσης, καθώς εκτιμάται πως θα φτάσουν στα 213,9 εκατ. ευρώ, ενώ συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2001 η αύξηση είναι της τάξεως του 14,2%.

Σύμφωνα με τη Marfin, οι πωλήσεις του ομίλου για το σύνολο της χρήσης εκτιμάται πως θα ανέλθουν στα 639,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 26,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Όπως επισημαίνει άλλωστε η Marfin Hellenic, το τελευταίο τρίμηνο του έτους χαρακτηρίζεται από θετική εποχικότητα, ενώ προσθέτει πως η σύγκριση σε επίπεδο ετών είναι άνευ σημασίας, καθώς στα μεγέθη του 2002 δε συμπεριλαμβάνεται η Multirama.

Τα EBITDA του ομίλου Γερμανός αναμένεται να διαμορφωθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2002 στα 25,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 39% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2002 και κατά 28,9% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2001, με το περιθώριο του EBITDA να ανέρχεται στο 11,8%.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο εξεταζόμενο διάστημα στα 18,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 66,5% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ σε επίπεδο έτους η αύξηση αναμένεται να είναι της τάξεως του 13,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v