Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πώς κρίνουν 5 ΑΧΕ τη χρήση 2002 (update)

Ως ”ανάλογα των προσδοκιών” κρίνουν σε γενικές γραμμές τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης του 2002 του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς οι αναλυτές 5 χρηματιστηριακών εταιριών. Τι εκτιμούν Εθνική ΑΧΕ, Marfin Hellenic, Φάσμα, Fortius και Ακροπόλις ΑΧΕΠΕΥ.

Πειραιώς: Πώς κρίνουν 5 ΑΧΕ τη χρήση 2002 (update)
Στο επίκεντρο των αναλυτών βρέθηκαν τα αποτελέσματα 2002 που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με τις χρηματιστηριακές στην πλειονότητά τους να χαρακτηρίζουν τα στοιχεία ”ανάλογα των προσδοκιών”.

Ειδικότερα, η Marfin Hellenic με σημερινό της report εκτιμά τα αποτελέσματα ως ”αντίστοιχα με τις προσδοκίες της αγοράς”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν αναμένεται σημαντική επίπτωση στη συμπεριφορά της μετοχής.

Η Marfin Hellenic διατηρεί την τιμή-στόχο στα 5,94 ευρώ, όπως και τη σύσταση για ”διακράτηση”.

Ανάμεσα στους παράγοντες που ενδέχεται να πλήξουν την κερδοφορία της τράπεζας στο 2003, οι αναλυτές της Marfin επισημαίνουν την πιθανή αύξηση των προβλέψεων, ώστε να επιτευχθεί εξυγίανση στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΒΑ.

Για το 2002, όπως αναφέρεται, το ”υψηλότερο επίπεδο προβλέψεων αντισταθμίστηκε από τα εξίσου ισχυρότερα χρηματοοικονομικά έσοδα”.

Εξάλλου, όπως τονίζει η Marfin Hellenic στο πρωινό σχόλιό της, τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν από την αύξηση του αριθμού των δανείων που χορήγησε η τράπεζα, ενώ στέκεται και στην ενίσχυση που σημείωσε η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας (11,2% από 8,8% το 2001).

Η Fortius ΑΧΕΠΕΥ τονίζει τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς και ειδικότερα την αύξηση κατά 25,5% στα μετά φόρων κέρδη του ομίλου, που διαμορφώθηκαν στα 80,9 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας παραλληλα ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα, καθώς περιλαμβάνονται σε αυτά τα μεγέθη της ΕΤΒΑ.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ από την πλευρά της στέκεται στην ανακοίνωση της τράπεζας που αναφέρει ότι το αποτέλεσμα των κερδών των προερχόμενων από την ΕΤΒΑ Βank που αναλογεί στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς είναι περίπου ισοδύναμο με αυτό που θα προέκυπτε από εναλλακτική χρήση των κεφαλαίων από εξαγορά της.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή στο πρωινό report της (20/2/2003) τονίζει ότι ”τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς ήταν ανάλογα τόσο των εκτιμήσεων των αναλυτών της όσο και της αγοράς”.

Εξάλλου, ”ικανοποιητικά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας flash note της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής, επισημαίνοντας την ενίσχυσή τους και από την ενσωμάτωση της ΕΤΒΑ. Η σύσταση είναι ”συσσώρευση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v